Artikel top billede

Vestager: Virksomheder skal have rettigheder over for søgemaskiner - og mulighed for mægling

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager kræver nu, at virksomheder får rettigheder i forhold til søgemaskiner som Google, som med et slag kan fjerne deres forretningsgrundlag med algoritmeændringer. Der skal også etableres en mæglingsmekanisme, hvis det sker.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsætter ufortrødent med at afkræve Google og andre it-giganter indrømmelser og ændringer af forretningsmodellerne.

Senest peger hun på et behov for, at søgemaskinerne giver en form for rettigheder til de virksomheder, som optræder i søgeresultaterne og baserer sin virksomhed på netop det.

Over for Dansk Industris magasin DI Business peger kun konkret på, at ændringer i algoritmerne bag søgeresultaterne fra den ene dag til den anden kan udslette en virksomheds forretningsgrundlag.

“Det svarer til, at der er kommet nogle i nattens mulm og mørke og har taget butikskiltet ned, låst døren og kridtet vinduet. Du eksisterer simpelthen ikke mere. Her mener jeg, at det minimale er at sørge for, at virksomhederne har rettigheder, så de kan se, hvorfor de pludselig bliver rangeret anderledes i søgeresultaterne, og at der er en mæglingsmekanisme," siger hun til DI Business.

Hus siger også, at der generelt ikke er noget i vejen for at have succes og vokse til at blive en stor virksomhed. Men når man er stor og har mange kræfter, har man også et særligt ansvar.

“Du må ikke gøre det svært for andre at konkurrere mod dig og tage det hele selv, siger hun til DI Business.

Læs også:
New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

Vestager flekser med musklerne: “Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig”

Margrethe Vestager har Apple Pay i søgelyset: Undersøger om konkurrenter udelukkes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere