Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Vestager: Virksomheder skal have rettigheder over for søgemaskiner - og mulighed for mægling

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager kræver nu, at virksomheder får rettigheder i forhold til søgemaskiner som Google, som med et slag kan fjerne deres forretningsgrundlag med algoritmeændringer. Der skal også etableres en mæglingsmekanisme, hvis det sker.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsætter ufortrødent med at afkræve Google og andre it-giganter indrømmelser og ændringer af forretningsmodellerne.

Senest peger hun på et behov for, at søgemaskinerne giver en form for rettigheder til de virksomheder, som optræder i søgeresultaterne og baserer sin virksomhed på netop det.

Over for Dansk Industris magasin DI Business peger kun konkret på, at ændringer i algoritmerne bag søgeresultaterne fra den ene dag til den anden kan udslette en virksomheds forretningsgrundlag.

“Det svarer til, at der er kommet nogle i nattens mulm og mørke og har taget butikskiltet ned, låst døren og kridtet vinduet. Du eksisterer simpelthen ikke mere. Her mener jeg, at det minimale er at sørge for, at virksomhederne har rettigheder, så de kan se, hvorfor de pludselig bliver rangeret anderledes i søgeresultaterne, og at der er en mæglingsmekanisme," siger hun til DI Business.

Hus siger også, at der generelt ikke er noget i vejen for at have succes og vokse til at blive en stor virksomhed. Men når man er stor og har mange kræfter, har man også et særligt ansvar.

“Du må ikke gøre det svært for andre at konkurrere mod dig og tage det hele selv, siger hun til DI Business.

Læs også:
New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

Vestager flekser med musklerne: “Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig”

Margrethe Vestager har Apple Pay i søgelyset: Undersøger om konkurrenter udelukkes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere