Artikel top billede

Apple advarer EU: Fælles standard for opladningsstik vil kvæle innovationen og skade forbrugerne

EU kan være på vej til at indføre en ny standard for smartphone-opladere, men det advarer Apple i mod. Ifølge den amerikanske gigant vil en standard kvæle innovationen og skade forbrugerne og miljøet.

Apple advarer nu politikerne i EU om at trumfe en fælles opladningsstandard for smartphones igennem. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters vil en ny fælles europæisk opladningsstandard gå udover innovationen, skabe nye bjerge af elektronikaffald og være til gene for forbrugerne.

Ifølge Reuters vil en regulering af området ramme Apple hårdest, fordi den amerikanske virksomhed bruger sine helt egne lightning-kabler til opladning af iPhones, mens de fleste Android-enheder i dag anvender USB-C-standarden.

”Vi mener, at reguleringer der gennemtvinger konformitet for brugen af de stik, der er bygget ind i smartphones, vil kvæle innovation fremfor at skabe det, og samtidig vil det skade forbrugere i hele Europa og økonomien som helhed,” lyder det ifølge Reuters i en meddelelse fra Apple.

Læs også: EU kan være på vej til at forbyde Apples Lightning-stik

Har forsøgt med frivillighed

Apples kommentarer kommer en uge efter, at politikerne i EU-Parlamentet begyndte forberedelserne til at indføre ny regler, der vil betyde, at alle smartphones vil komme til at gøre brug af den samme type ladestik.

EU-Parlamentet har arbejdet på gennemtrumfe sådan en standard i mere end et årti, og så sent som i 2009 underskrev Apple, Samsung, Huawei og Nokia et frivilligt forståelsespapir om, at de vil arbejde for en harmonisering af mobilopladere.

Men ifølge EU-Parlamentet har det frivillige forståelsespapiret ikke haft den ønskede effekt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere