Artikel top billede

Apple advarer EU: Fælles standard for opladningsstik vil kvæle innovationen og skade forbrugerne

EU kan være på vej til at indføre en ny standard for smartphone-opladere, men det advarer Apple i mod. Ifølge den amerikanske gigant vil en standard kvæle innovationen og skade forbrugerne og miljøet.

Apple advarer nu politikerne i EU om at trumfe en fælles opladningsstandard for smartphones igennem. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters vil en ny fælles europæisk opladningsstandard gå udover innovationen, skabe nye bjerge af elektronikaffald og være til gene for forbrugerne.

Ifølge Reuters vil en regulering af området ramme Apple hårdest, fordi den amerikanske virksomhed bruger sine helt egne lightning-kabler til opladning af iPhones, mens de fleste Android-enheder i dag anvender USB-C-standarden.

”Vi mener, at reguleringer der gennemtvinger konformitet for brugen af de stik, der er bygget ind i smartphones, vil kvæle innovation fremfor at skabe det, og samtidig vil det skade forbrugere i hele Europa og økonomien som helhed,” lyder det ifølge Reuters i en meddelelse fra Apple.

Læs også: EU kan være på vej til at forbyde Apples Lightning-stik

Har forsøgt med frivillighed

Apples kommentarer kommer en uge efter, at politikerne i EU-Parlamentet begyndte forberedelserne til at indføre ny regler, der vil betyde, at alle smartphones vil komme til at gøre brug af den samme type ladestik.

EU-Parlamentet har arbejdet på gennemtrumfe sådan en standard i mere end et årti, og så sent som i 2009 underskrev Apple, Samsung, Huawei og Nokia et frivilligt forståelsespapir om, at de vil arbejde for en harmonisering af mobilopladere.

Men ifølge EU-Parlamentet har det frivillige forståelsespapiret ikke haft den ønskede effekt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere