Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hundredvis af Amazon-medarbejdere underskriver protestbrev: "Amazons rolle i klimakrisen er chokerende og alarmerende"

Amazon ansatte er blevet truet med fyring, fordi de kritiserede selskabets klimaindsats. Nu har flere hundrede af deres kolleger underskrevet en protest mod behandlingen af deres kolleger samt selskabets klimaindsats.

357 Amazon-medarbejdere har skrevet under på et åbent brev, hvor de kræver, at selskabet skal gøre mere for at reducere CO2-udledning og bekæmpe klimaforandringerne.

Brevet med medarbejdernes fulde navn er blevet publiceret på blogplatformen Medium, og dermed overtræder medarbejderne ifølge den amerikanske avis Washington Post selskabets interne regler.

Truet med fyring

Ifølge Washington Post er brevet en reaktion på, at det tidligere på måneden kom frem, at to Amazon-ansatte er blevet truet med fyringer, fordi de i medierne kritiseret selskabets klimapolitik.

Mange af medarbejderne kritiserere derfor også det, som de ser som Amazons forsøg på at lukke munden på deres kolleger.

”På dette tidspunkt i vores lands politiske og erhvervsmæssige historie, mener jeg, at det er vigtigere end nogensinde før, at vores medarbejdere har frihed til at tale offentlig om deres arbejdsgiveres handlinger,” skriver Mark Hiew, der er senior marketings manager hos Amazon, i brevet

Mens Scott Ogle Queue, der er ledelsesanalytiker hos Amazon, skriver:

”Amazons rolle i klimakrisen er chokerende og alarmerende. Selskabet har annonceret tiltag, der skal reducere CO2-udledningen i de kommende år, men det står ikke mål med dets støtte til olie og gas-industrien samt dets forsøg på at lukke munden på medarbejdere, der siger deres mening. Jeg står side og som side med min kolleger, der prioriterer bæredygtighed højere end profit.”

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Tech-ansatte på barrikaderne

Medarbejderne hos Amazon er ikke de eneste i den globale it-branchen, der i løbet af de seneste år har kritiseret deres arbejdsgivere.

Google-ansatte protesterede sidste år også over selskabets klimaindsats, og året før nedlagde ansatte hos søgegiganten arbejdet i protest over moderselskabet håndtering af en sexchikane sag.

Ansatte hos Microsoft og Amazon har også kritiseret deres arbejdsgivers samarbejde med myndighederne om brug af ansigtsgenkendelse.

Læs også: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere