Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hundredvis af Amazon-medarbejdere underskriver protestbrev: "Amazons rolle i klimakrisen er chokerende og alarmerende"

Amazon ansatte er blevet truet med fyring, fordi de kritiserede selskabets klimaindsats. Nu har flere hundrede af deres kolleger underskrevet en protest mod behandlingen af deres kolleger samt selskabets klimaindsats.

357 Amazon-medarbejdere har skrevet under på et åbent brev, hvor de kræver, at selskabet skal gøre mere for at reducere CO2-udledning og bekæmpe klimaforandringerne.

Brevet med medarbejdernes fulde navn er blevet publiceret på blogplatformen Medium, og dermed overtræder medarbejderne ifølge den amerikanske avis Washington Post selskabets interne regler.

Truet med fyring

Ifølge Washington Post er brevet en reaktion på, at det tidligere på måneden kom frem, at to Amazon-ansatte er blevet truet med fyringer, fordi de i medierne kritiseret selskabets klimapolitik.

Mange af medarbejderne kritiserere derfor også det, som de ser som Amazons forsøg på at lukke munden på deres kolleger.

”På dette tidspunkt i vores lands politiske og erhvervsmæssige historie, mener jeg, at det er vigtigere end nogensinde før, at vores medarbejdere har frihed til at tale offentlig om deres arbejdsgiveres handlinger,” skriver Mark Hiew, der er senior marketings manager hos Amazon, i brevet

Mens Scott Ogle Queue, der er ledelsesanalytiker hos Amazon, skriver:

”Amazons rolle i klimakrisen er chokerende og alarmerende. Selskabet har annonceret tiltag, der skal reducere CO2-udledningen i de kommende år, men det står ikke mål med dets støtte til olie og gas-industrien samt dets forsøg på at lukke munden på medarbejdere, der siger deres mening. Jeg står side og som side med min kolleger, der prioriterer bæredygtighed højere end profit.”

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Tech-ansatte på barrikaderne

Medarbejderne hos Amazon er ikke de eneste i den globale it-branchen, der i løbet af de seneste år har kritiseret deres arbejdsgivere.

Google-ansatte protesterede sidste år også over selskabets klimaindsats, og året før nedlagde ansatte hos søgegiganten arbejdet i protest over moderselskabet håndtering af en sexchikane sag.

Ansatte hos Microsoft og Amazon har også kritiseret deres arbejdsgivers samarbejde med myndighederne om brug af ansigtsgenkendelse.

Læs også: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere