Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hundredvis af Amazon-medarbejdere underskriver protestbrev: "Amazons rolle i klimakrisen er chokerende og alarmerende"

Amazon ansatte er blevet truet med fyring, fordi de kritiserede selskabets klimaindsats. Nu har flere hundrede af deres kolleger underskrevet en protest mod behandlingen af deres kolleger samt selskabets klimaindsats.

357 Amazon-medarbejdere har skrevet under på et åbent brev, hvor de kræver, at selskabet skal gøre mere for at reducere CO2-udledning og bekæmpe klimaforandringerne.

Brevet med medarbejdernes fulde navn er blevet publiceret på blogplatformen Medium, og dermed overtræder medarbejderne ifølge den amerikanske avis Washington Post selskabets interne regler.

Truet med fyring

Ifølge Washington Post er brevet en reaktion på, at det tidligere på måneden kom frem, at to Amazon-ansatte er blevet truet med fyringer, fordi de i medierne kritiseret selskabets klimapolitik.

Mange af medarbejderne kritiserere derfor også det, som de ser som Amazons forsøg på at lukke munden på deres kolleger.

”På dette tidspunkt i vores lands politiske og erhvervsmæssige historie, mener jeg, at det er vigtigere end nogensinde før, at vores medarbejdere har frihed til at tale offentlig om deres arbejdsgiveres handlinger,” skriver Mark Hiew, der er senior marketings manager hos Amazon, i brevet

Mens Scott Ogle Queue, der er ledelsesanalytiker hos Amazon, skriver:

”Amazons rolle i klimakrisen er chokerende og alarmerende. Selskabet har annonceret tiltag, der skal reducere CO2-udledningen i de kommende år, men det står ikke mål med dets støtte til olie og gas-industrien samt dets forsøg på at lukke munden på medarbejdere, der siger deres mening. Jeg står side og som side med min kolleger, der prioriterer bæredygtighed højere end profit.”

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Tech-ansatte på barrikaderne

Medarbejderne hos Amazon er ikke de eneste i den globale it-branchen, der i løbet af de seneste år har kritiseret deres arbejdsgivere.

Google-ansatte protesterede sidste år også over selskabets klimaindsats, og året før nedlagde ansatte hos søgegiganten arbejdet i protest over moderselskabet håndtering af en sexchikane sag.

Ansatte hos Microsoft og Amazon har også kritiseret deres arbejdsgivers samarbejde med myndighederne om brug af ansigtsgenkendelse.

Læs også: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.