Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Erhvervsstyrelsen klar med ny pulje til digitale projekter / SimCorp i stort kursdyk / Malou Aamund: Kunstig intelligens er afgørende for succes

Erhvervsstyrelsen klar med ny pulje til digitale projekter. SimCorp i stort kursdyk. Malou Aamund: Kunstig intelligens er afgørende for succes. Facebook fik aktietæsk - kostede aktionærerne 300 milliarder kroner. It-virksomhed bag kasseløsninger får to CEO'er.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste udgave af Computerworlds morgen-briefing.

I fredagens overflyvning af it-nyheder skal vi se på en ny pulje, som Erhvervsministeriet lancerer næste uge. Her kan de små og mellemstore virksomheder få en pose penge til grønne it-projekter.

Googles danske chef, Malou Aamund, har også en besked til de danske SMV'er. Kunstig intelligens vil være afgørende for, om virksomhederne sidder forrest eller bagerst i bussen fremover.

Selvom vi har taget hul på fredagen, er det værd kort at nævne torsdagens store indenlandske it-nyhed. Morten Felding forlader Atea, og hans overtager er allerede på plads. Fik du ikke det hele med, kan du læse opsamlingen her.

Rigtig god læselyst.

Erhvervsstyrelsen klar med ny pulje til digitale projekter

Erhvervsstyrelsen er klar med en ny tilskudspulje.

Den åbner 3. februar og henvender sig til små og mellemstore virksomheder. Her kan selskaberne søge om tilskud til rådgivning om, hvordan anvendelse af data og teknologi kan bidrage til en grøn omstilling af virksomheden.

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), skriver om den nye tilskudspulje:

”Vi skal gøre den grønne omstilling til et grønt erhvervseventyr. Derfor er det vigtigt, at få SMV’erne med. De udgør størstedelen af dansk erhvervsliv. Så jeg er rigtig glad for, at vi med den her pulje kan hjælpe flere SMV’er i gang med at blive både mere grønne og mere digitale.”

www.smvdigital.dk kan små og mellemstore virksomheder fra mandag den 3. februar søge tilskudsvouchers på 25.000 kr. til indkøb af rådgivning, fremgår det.

SimCorp i stort kursdyk

Danske SimCorp modtog en kursmæssig lussing på børsen torsdag.

Selskabets aktiekurs faldt med 5,3 procent til kurs 754.

Det store fald sker umiddelbart efter, at finanshuset Handelsbanken har været ude med en vurdering, der lyder på, at selskabets aktiekurs er urimelig høj, som den ser ud nu.

Det skriver Bloomberg News.

Dertil melder finanshuset, at at der er en risiko for, at aktien vil falde med op til 25 procent.

SimCorp, der er Danmarks eneste it-selskab i C25-indekset, er steget med 47 procent i løbet af det seneste år.

Malou Aamund: Kunstig intelligens er afgørende for virksomheders succes

Hvis små og mellemstore virksomheder ikke får øjnene op for kunstig intelligens i tide, så er der stor risiko for at ende på B-holdet i stedet for A-holdet.

Sådan lyder budskabet fra Malou Aamund, administrerende direktør for Google i Danmark.

Det skriver Berlingske.

"Kunstig intelligens bliver noget af det mest afgørende for, om en virksomhed lykkes. De store virksomheder er godt i gang, men de mindre virksomheder halter bagefter, og det kan skabe en enorm ulighed i dansk erhvervsliv," sagde Malou Aamund til en konference om kunstig intelligens torsdag, der blev afholdt af Dansk Erhverv og Google.

En rapport, udarbejdet af Innovationsfonden, McKinsey & Co. og Københavns Universitet, viser, at det kun er fem procent af de små og mellemstore virksomheder, der bruger kunstig intelligens, skriver Berlingske.

Facebook fik aktietæsk - kostede aktionærerne 300 milliarder kroner

Facebook fik en hård medfart på børsen i går torsdag.

Aktien faldt med næsten otte procent, og det skar en ordentlig luns af selskabets markedværdi.

Kursfaldet har således kostet aktionærerne 50 milliarder dollar - eller hvad der svarer til 339 milliarder kroner.

Det store dyk i aktiekursen kommer på bagkant af Facebooks regnskab, der viser selskabets laveste vækst hidtil på kvartalsbasis.

Du kan læse mere om regnskabet her: Facebooks omsætning vokser med 'blot' 25 procent - aktiekurs styrtdykker

It-virksomhed bag kasseløsninger får to CEO'er

Det danske it-selskab Amero har netop indsat en ekstra administrerende direktør, eller en såkaldt co-CEO.

Selskabet, der laver kassesystemer til små og mellemstore virksomheder inden for detailbranchen, er i dag oppe på 20 medarbejdere.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Iværksætteren Kasper Smith stiftede selskabet tilbage i 2011. Han har arbejdet tæt sammen med Jakob Højland i en længere periode, og det gode samarbejde formaliseres nu via den nye titel.

“Jakob og jeg har kørt parløb i over 3 år, og han har et indgående kendskab i forretningen. Han er en uvurderlig sparringspartner i dagligdagen, så udnævnelsen af ham til Co-CEO er et naturligt næste skridt i samarbejdet," skriver Kasper Smith i meddelelsen.

Selskabet vandt sidste år en gazellepris.