Apple lukker alle sine butikker i Kina på grund af virusudbrud

En femtedel af Apples samlede salg sker i Kina, men nu har udbruddet af Corona-virus tvunget det amerikanske selskab til at lukke alle sine 40 butikker i landet frem til den 9. februar

Alle Apple-butikker i Kina vil være lukket frem til den den 9. februar, og det samme gælder alle selskabets kinesiske kontorer.

Det skriver Wall Street Journal.

Lukningen sker for at forhindre yderligere spredning af den såkaldte coronavirus, som indtil videre har smittet mere end 17.000 personer og forårsaget 362 dødsfald.

”Efter rådgivning fra førende sundhedsekspeter har vi for at udvise størst mulig forsigtighed valgt at lukke alle vores kontorer og butikker i Kina frem til den 9. februar,” oplyser Apple ifølge Wall Street Journal i en meddelelse, hvor selskabet samtidig understreger, at det ser frem til at genåbne butikkerne så hurtigt som muligt.

Femtedel af salget sker i Kina
Knap en femtedel af Apples salg finder sted i Kina, og selskabet har i dag 40 officielle butikker i landet,

Derudover får Apple også samlet hovedparten af sine produkter i Kina, og den kinesiske regering har krævet, at en stor del af landets fabrikker skal være lukket frem til den 9. februar.

Men ifølge Wall Street Journal ønsker Apple ikke at kommentere yderligere på, hvordan sygdomsudbruddet påvirker selskabets forretning.

Udover Apple har også Starbucks og McDonalds valgte at lukke alle butikker i Kina, og fredag meddelte den danske høreapparatproducent GN Store Nord, at den lukker sin fabrik i den kinesiske provins Xiamen efter, at en sikkerhedsvagt har fået konstateret den frygtede virus.

Læs også: Apples omsætning buldrer i vejret efter forrygende salg: Sætter ny rekord (og det siger ikke så lidt)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.