Artikel top billede

Apple lukker alle sine butikker i Kina på grund af virusudbrud

En femtedel af Apples samlede salg sker i Kina, men nu har udbruddet af Corona-virus tvunget det amerikanske selskab til at lukke alle sine 40 butikker i landet frem til den 9. februar

Alle Apple-butikker i Kina vil være lukket frem til den den 9. februar, og det samme gælder alle selskabets kinesiske kontorer.

Det skriver Wall Street Journal.

Lukningen sker for at forhindre yderligere spredning af den såkaldte coronavirus, som indtil videre har smittet mere end 17.000 personer og forårsaget 362 dødsfald.

”Efter rådgivning fra førende sundhedsekspeter har vi for at udvise størst mulig forsigtighed valgt at lukke alle vores kontorer og butikker i Kina frem til den 9. februar,” oplyser Apple ifølge Wall Street Journal i en meddelelse, hvor selskabet samtidig understreger, at det ser frem til at genåbne butikkerne så hurtigt som muligt.

Femtedel af salget sker i Kina

Knap en femtedel af Apples salg finder sted i Kina, og selskabet har i dag 40 officielle butikker i landet,

Derudover får Apple også samlet hovedparten af sine produkter i Kina, og den kinesiske regering har krævet, at en stor del af landets fabrikker skal være lukket frem til den 9. februar.

Men ifølge Wall Street Journal ønsker Apple ikke at kommentere yderligere på, hvordan sygdomsudbruddet påvirker selskabets forretning.

Udover Apple har også Starbucks og McDonalds valgte at lukke alle butikker i Kina, og fredag meddelte den danske høreapparatproducent GN Store Nord, at den lukker sin fabrik i den kinesiske provins Xiamen efter, at en sikkerhedsvagt har fået konstateret den frygtede virus.

Læs også: Apples omsætning buldrer i vejret efter forrygende salg: Sætter ny rekord (og det siger ikke så lidt)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere