Artikel top billede

Apple lukker alle sine butikker i Kina på grund af virusudbrud

En femtedel af Apples samlede salg sker i Kina, men nu har udbruddet af Corona-virus tvunget det amerikanske selskab til at lukke alle sine 40 butikker i landet frem til den 9. februar

Alle Apple-butikker i Kina vil være lukket frem til den den 9. februar, og det samme gælder alle selskabets kinesiske kontorer.

Det skriver Wall Street Journal.

Lukningen sker for at forhindre yderligere spredning af den såkaldte coronavirus, som indtil videre har smittet mere end 17.000 personer og forårsaget 362 dødsfald.

”Efter rådgivning fra førende sundhedsekspeter har vi for at udvise størst mulig forsigtighed valgt at lukke alle vores kontorer og butikker i Kina frem til den 9. februar,” oplyser Apple ifølge Wall Street Journal i en meddelelse, hvor selskabet samtidig understreger, at det ser frem til at genåbne butikkerne så hurtigt som muligt.

Femtedel af salget sker i Kina

Knap en femtedel af Apples salg finder sted i Kina, og selskabet har i dag 40 officielle butikker i landet,

Derudover får Apple også samlet hovedparten af sine produkter i Kina, og den kinesiske regering har krævet, at en stor del af landets fabrikker skal være lukket frem til den 9. februar.

Men ifølge Wall Street Journal ønsker Apple ikke at kommentere yderligere på, hvordan sygdomsudbruddet påvirker selskabets forretning.

Udover Apple har også Starbucks og McDonalds valgte at lukke alle butikker i Kina, og fredag meddelte den danske høreapparatproducent GN Store Nord, at den lukker sin fabrik i den kinesiske provins Xiamen efter, at en sikkerhedsvagt har fået konstateret den frygtede virus.

Læs også: Apples omsætning buldrer i vejret efter forrygende salg: Sætter ny rekord (og det siger ikke så lidt)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere