Artikel top billede

Edge overhaler Internet Explorer for første gang: Google øger sin altoverskyggende dominans

Browser-krigen raser fortsat på computere verden over, men Google er fortsat storfavoritten blandt brugerne med længders afstand til nummer to.

Fire et halvt år efter Microsoft lancerede Edge-browseren har den endelig overhalet sin forgænger Internet Explorer i antallet af brugere.

I januar endte IE's markedsandel på 6,6 procent på verdensplan mens Edge blev brugt af 7 procent af verdens internetbrugere, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det er første gang siden Edge blev lanceret i 2015, at browseren overhaler sin 25 år gamle forgænger. Det sker dog efter, at Microsoft i begyndelsen af året gjorde klar til at browseren skulle drives af Googles open source motor Chromium.

Læs mere her: Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Google sidder stadig tungt på førstepladsen

Og netop Google er ikke til at komme uden om, når det handler om browsere. Selskabet sidder nemlig stadig på den altdominerende førsteplads, som den mest foretrukne browser.

I januar steg selskabets markedsandel endda med 0,3 procent og endte dermed på 66,9.

Der sker tilsyneladende på bekostning af Mozillas Firefox. Selskabets markedsandel er nemlig til 8,1 procent, der er den mindste markedsandel siden august 2016.

Læs også: Google vil udfase en af Chrome-browserens mest udskældte funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere