Artikel top billede

Edge overhaler Internet Explorer for første gang: Google øger sin altoverskyggende dominans

Browser-krigen raser fortsat på computere verden over, men Google er fortsat storfavoritten blandt brugerne med længders afstand til nummer to.

Fire et halvt år efter Microsoft lancerede Edge-browseren har den endelig overhalet sin forgænger Internet Explorer i antallet af brugere.

I januar endte IE's markedsandel på 6,6 procent på verdensplan mens Edge blev brugt af 7 procent af verdens internetbrugere, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det er første gang siden Edge blev lanceret i 2015, at browseren overhaler sin 25 år gamle forgænger. Det sker dog efter, at Microsoft i begyndelsen af året gjorde klar til at browseren skulle drives af Googles open source motor Chromium.

Læs mere her: Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Google sidder stadig tungt på førstepladsen

Og netop Google er ikke til at komme uden om, når det handler om browsere. Selskabet sidder nemlig stadig på den altdominerende førsteplads, som den mest foretrukne browser.

I januar steg selskabets markedsandel endda med 0,3 procent og endte dermed på 66,9.

Der sker tilsyneladende på bekostning af Mozillas Firefox. Selskabets markedsandel er nemlig til 8,1 procent, der er den mindste markedsandel siden august 2016.

Læs også: Google vil udfase en af Chrome-browserens mest udskældte funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere