Artikel top billede

Edge overhaler Internet Explorer for første gang: Google øger sin altoverskyggende dominans

Browser-krigen raser fortsat på computere verden over, men Google er fortsat storfavoritten blandt brugerne med længders afstand til nummer to.

Fire et halvt år efter Microsoft lancerede Edge-browseren har den endelig overhalet sin forgænger Internet Explorer i antallet af brugere.

I januar endte IE's markedsandel på 6,6 procent på verdensplan mens Edge blev brugt af 7 procent af verdens internetbrugere, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det er første gang siden Edge blev lanceret i 2015, at browseren overhaler sin 25 år gamle forgænger. Det sker dog efter, at Microsoft i begyndelsen af året gjorde klar til at browseren skulle drives af Googles open source motor Chromium.

Læs mere her: Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Google sidder stadig tungt på førstepladsen

Og netop Google er ikke til at komme uden om, når det handler om browsere. Selskabet sidder nemlig stadig på den altdominerende førsteplads, som den mest foretrukne browser.

I januar steg selskabets markedsandel endda med 0,3 procent og endte dermed på 66,9.

Der sker tilsyneladende på bekostning af Mozillas Firefox. Selskabets markedsandel er nemlig til 8,1 procent, der er den mindste markedsandel siden august 2016.

Læs også: Google vil udfase en af Chrome-browserens mest udskældte funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere