Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU på trapperne med ny datastrategi: Vestager vil have indre marked for data

EU og Margrethe Vestager er på trapperne med ny datastrategi, der sigter efter at etablere et særligt indre marked for data i EU, hvor myndigheder og virksomheder blandt andet skal kunne dele data.

EU-kommussionen og kommisær Margrethe Vestager er et skridt nærmere sit udspil om en ny datastrategi for hele EU.

Planen skal ifølge Børsen præsenteres om nogle uger.

Kommissionen lægger ifølge avisen blandt andet op til, at virksomheder og myndigheder i EU skal kunne dele data.

Udspillet har været på vej i et stykke tid og er for et par uger siden blevet beskrevet i disse spalter.

Dem kan du læse om her: EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter.

Til Børsen siger DI Digital-direktør Lars Frelle-Petersen, at der er behov for, at EU melder sig ind i kampen på data-området, hvor både Kina og USA i dag er stærkt positionerede.

Han siger, at det ‘er svært i Europa for øjeblikket,’ da adgangen til data er svær og fragmenteret.

“Det handler om at give produkter og tjenester større indhold og merværdi. Data er et afgørende konkurrenceparameter både indenfor produktion, service og rådgivning. Produkterne bliver intelligente - om det er vindmøller, pumper, termostater, sensorer i veje og bygninger eller en webshop, der har brug for at samle viden om kunderne,” siger han.

"Alle virksomheder, store som små, har behov for at arbejde med data, men det er svært i Europa i øjeblikket, fordi adgangen er så fragmenteret og besværlig."

Forslaget fra EU bliver fremlagt i sine endelige form 19. februar.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode