Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU på trapperne med ny datastrategi: Vestager vil have indre marked for data

EU og Margrethe Vestager er på trapperne med ny datastrategi, der sigter efter at etablere et særligt indre marked for data i EU, hvor myndigheder og virksomheder blandt andet skal kunne dele data.

EU-kommussionen og kommisær Margrethe Vestager er et skridt nærmere sit udspil om en ny datastrategi for hele EU.

Planen skal ifølge Børsen præsenteres om nogle uger.

Kommissionen lægger ifølge avisen blandt andet op til, at virksomheder og myndigheder i EU skal kunne dele data.

Udspillet har været på vej i et stykke tid og er for et par uger siden blevet beskrevet i disse spalter.

Dem kan du læse om her: EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter.

Til Børsen siger DI Digital-direktør Lars Frelle-Petersen, at der er behov for, at EU melder sig ind i kampen på data-området, hvor både Kina og USA i dag er stærkt positionerede.

Han siger, at det ‘er svært i Europa for øjeblikket,’ da adgangen til data er svær og fragmenteret.

“Det handler om at give produkter og tjenester større indhold og merværdi. Data er et afgørende konkurrenceparameter både indenfor produktion, service og rådgivning. Produkterne bliver intelligente - om det er vindmøller, pumper, termostater, sensorer i veje og bygninger eller en webshop, der har brug for at samle viden om kunderne,” siger han.

"Alle virksomheder, store som små, har behov for at arbejde med data, men det er svært i Europa i øjeblikket, fordi adgangen er så fragmenteret og besværlig."

Forslaget fra EU bliver fremlagt i sine endelige form 19. februar.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere