Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU på trapperne med ny datastrategi: Vestager vil have indre marked for data

EU og Margrethe Vestager er på trapperne med ny datastrategi, der sigter efter at etablere et særligt indre marked for data i EU, hvor myndigheder og virksomheder blandt andet skal kunne dele data.

EU-kommussionen og kommisær Margrethe Vestager er et skridt nærmere sit udspil om en ny datastrategi for hele EU.

Planen skal ifølge Børsen præsenteres om nogle uger.

Kommissionen lægger ifølge avisen blandt andet op til, at virksomheder og myndigheder i EU skal kunne dele data.

Udspillet har været på vej i et stykke tid og er for et par uger siden blevet beskrevet i disse spalter.

Dem kan du læse om her: EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter.

Til Børsen siger DI Digital-direktør Lars Frelle-Petersen, at der er behov for, at EU melder sig ind i kampen på data-området, hvor både Kina og USA i dag er stærkt positionerede.

Han siger, at det ‘er svært i Europa for øjeblikket,’ da adgangen til data er svær og fragmenteret.

“Det handler om at give produkter og tjenester større indhold og merværdi. Data er et afgørende konkurrenceparameter både indenfor produktion, service og rådgivning. Produkterne bliver intelligente - om det er vindmøller, pumper, termostater, sensorer i veje og bygninger eller en webshop, der har brug for at samle viden om kunderne,” siger han.

"Alle virksomheder, store som små, har behov for at arbejde med data, men det er svært i Europa i øjeblikket, fordi adgangen er så fragmenteret og besværlig."

Forslaget fra EU bliver fremlagt i sine endelige form 19. februar.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital