Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Zuckerberg og Vestager tørner sammen i Bruxelles: Næste uge præsenteres retningslinjerne for Europas fremtidige internet

Den kommende uge kan danne grundlaget for et fælleseuropæisk indre marked for data. Her vil Mark Zuckerberg gerne give sit besyv.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg skal mødes med EU-topfolk blot to dage før, at EU-kommissionens forslag til inddæmning af den digital konkurrence fra Kina og USA skal udkomme.

Det skriver Reuters.

17. februar vil manden i spidsen for de sociale medier Facebook, Instagram samt beskedtjenesten Whatsapp risikere at komme i clinch med konkurrence- og digitaliseringskommissær Margrethe Vestager, kommissær for det indre marked Thierry Breton samt EU’s chefjurist Vera Jourova.

Fra Facebook lyder den officielle besked: ”Næste uge skal Mark Zuckerberg rejse til Europa for at deltage ved Munich Security Conference og mødes med europæiske beslutningstagere i Bruxelles for at drøfte et framework for nye regler og retningslinjer for internettet.”

Planen som Margrethe Vestager, Thierry Breton og EU-kommissionen fremlægger 19. februar sigter efter at kreere et fælleseuropæisk indre marked for data. Et træk der skal styrke europæiske aktører i kampen mod data-giganter som Facebook, Google og Amazon.

Mark Zuckerbergs Facebook er i forvejen i EU’s søgelys for sin eller tredjeparters eventuelle misbrug af data indsamlet igennem selskabets platform.

Læs også:
EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter

Huawei kan ånde lettet op: EU vil ikke udelukke selskabets 5G-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere