Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Zuckerberg og Vestager tørner sammen i Bruxelles: Næste uge præsenteres retningslinjerne for Europas fremtidige internet

Den kommende uge kan danne grundlaget for et fælleseuropæisk indre marked for data. Her vil Mark Zuckerberg gerne give sit besyv.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg skal mødes med EU-topfolk blot to dage før, at EU-kommissionens forslag til inddæmning af den digital konkurrence fra Kina og USA skal udkomme.

Det skriver Reuters.

17. februar vil manden i spidsen for de sociale medier Facebook, Instagram samt beskedtjenesten Whatsapp risikere at komme i clinch med konkurrence- og digitaliseringskommissær Margrethe Vestager, kommissær for det indre marked Thierry Breton samt EU’s chefjurist Vera Jourova.

Fra Facebook lyder den officielle besked: ”Næste uge skal Mark Zuckerberg rejse til Europa for at deltage ved Munich Security Conference og mødes med europæiske beslutningstagere i Bruxelles for at drøfte et framework for nye regler og retningslinjer for internettet.”

Planen som Margrethe Vestager, Thierry Breton og EU-kommissionen fremlægger 19. februar sigter efter at kreere et fælleseuropæisk indre marked for data. Et træk der skal styrke europæiske aktører i kampen mod data-giganter som Facebook, Google og Amazon.

Mark Zuckerbergs Facebook er i forvejen i EU’s søgelys for sin eller tredjeparters eventuelle misbrug af data indsamlet igennem selskabets platform.

Læs også:
EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter

Huawei kan ånde lettet op: EU vil ikke udelukke selskabets 5G-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere