Artikel top billede

Zuckerberg og Vestager tørner sammen i Bruxelles: Næste uge præsenteres retningslinjerne for Europas fremtidige internet

Den kommende uge kan danne grundlaget for et fælleseuropæisk indre marked for data. Her vil Mark Zuckerberg gerne give sit besyv.

Facebook-stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg skal mødes med EU-topfolk blot to dage før, at EU-kommissionens forslag til inddæmning af den digital konkurrence fra Kina og USA skal udkomme.

Det skriver Reuters.

17. februar vil manden i spidsen for de sociale medier Facebook, Instagram samt beskedtjenesten Whatsapp risikere at komme i clinch med konkurrence- og digitaliseringskommissær Margrethe Vestager, kommissær for det indre marked Thierry Breton samt EU’s chefjurist Vera Jourova.

Fra Facebook lyder den officielle besked: ”Næste uge skal Mark Zuckerberg rejse til Europa for at deltage ved Munich Security Conference og mødes med europæiske beslutningstagere i Bruxelles for at drøfte et framework for nye regler og retningslinjer for internettet.”

Planen som Margrethe Vestager, Thierry Breton og EU-kommissionen fremlægger 19. februar sigter efter at kreere et fælleseuropæisk indre marked for data. Et træk der skal styrke europæiske aktører i kampen mod data-giganter som Facebook, Google og Amazon.

Mark Zuckerbergs Facebook er i forvejen i EU’s søgelys for sin eller tredjeparters eventuelle misbrug af data indsamlet igennem selskabets platform.

Læs også:
EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter

Huawei kan ånde lettet op: EU vil ikke udelukke selskabets 5G-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere