Artikel top billede

Samsung sætter alle sejl: Så vild er übermobilen Samsung Galaxy S20 Ultra

Efterlyser du en smartphone med 100 gange zoom, 8K videooptagelser og 120 Hz vidunderskærm? Så har Samsung muligvis en mobil til dig.

Samsung sigter højt med sin nye flagskibstelefon, Galaxy S20 Ultra, som sætter sig eftertrykkeligt i toppen af en ny trio af S20-telefoner.

Her lokkes blandt andet med kæmpemæssig 120 Hz vidunderskærm, 8K video, 100 gange zoom på kameraet samt 5G-evner.

Herunder kan du læse, hvorfor Samsung Galaxy S20 Ultra ikke er som de andre telefoner.

Se også: Det her er den mest lovende foldemobil til dato: Samsung Galaxy Z Flip er en klaptelefon med foldbart glas

Afsindigt kamera-setup

På bagsiden af en S20 Ultra mobil finder man intet mindre end fem kameraer, som tilsammen kan mønstre op til 100 gange digital zoom.

Den bedrift sikres ved at benytte både ultravidvinklet kamera, et pivskarpt hovedkamera med 108 megapixels ombord samt et telefonmodul med foldeoptik på 48 megapixels.

Sammenlagt giver det 10 gange optisk zoom, og med en god portion digital ekstrapolering kan der altså zoomes 100 gange ind. Nok til at få månen til at fylde skærmen.

Ud over at komme tæt på, bydes der på avancerede kamerafunktioner som 8K-optagelser og AI-funktioner, der udvælger de bedste billeder og videoer i en sekvens.

Se også: Lenovo på vej med frækt skærmtrick: Denne foldetablet ligner begyndelsen på en spændende trend

Godt med kræfter

Selve mobilen er en kolossal sag, for den huser en 6,9 tommer stor overdådighed af en skærm.

Det gør den mærkbart større end selv Samsung største Note-telefon, om end vægten holdes på fornuftige 175 gram.

Mobilen er som de øvrige S20 telefoner IP68 støv og vandtæt.

Inde i motorrummet knurrer Samsungs stærkeste mobilprocessor til dato.

Der er tale om en otte-kernet sag, der snurrer med op til 2,8 GHz sammen med op til vilde 16 gb ram.

Lagerplads er der mellem 128 og 512 gb af, og den kan udvides via et micro-SD kort.

Dertil kommer en 5G-antenne til det kommende supernet.

Batteriet ombord er på kæmpemæssige 5.000 mAh – samme størrelse som den man finder i en iPad mini. Her kan den endda kvikoplades både med og uden kabel.

Som noget nyt understøtter S20 Ultra eSIM, hvilket giver mulighed for dual-SIM, forudsat at dit teleselskab understøtter standarden.

Prisen vil dog matche de høje ambitioner. Vil du have fingrene i Galaxy S20 Ultra må du slippe fra 10.499 kroner, når den ryger i den danske handel.

Læs også: Samsung klar med to atypiske smartphones: Sender dyre light-modeller på gadenmest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.