Artikel top billede

Android-opfinder Andy Rubins mobilselskab opgiver: Drejer nøglen om med omgående virkning

Android-opfinderen Andy Rubin drejer nøglen om på sit selskab Essential Products, som for blot et par år siden blev vurderet til at være en milliard dollar værd.

Slut og færdig. Android-opfinderen Andy Rubins selskab Essential Products stopper for alle aktiviteter og drejer nøglen om.

Det meddeler selskabet, der for blot få år siden en overgang var vurderet til at være en milliard dollar og tidligere har modtaget kapital-tilskud på flere hundrede millioner dollar.

Essential Products lancerede i 2017 det, der skulle være et nyskabende bud på en smartphone, Essential Phone.

Den kan du læse mere om her: Android-grundlægger lancerer sin egen smartphone med en ret så speciel skærm.

Telefonen blev imidlertid aldrig den store salgsmæssige succes, og Essential forsøgte sig igen i fjor med selskabets nye projekt, Project Gem, som dog aldrig blev sat i produktion.

Essential Products meddeler, at selskabet har arbejdet hårdt, og at Project Gem er kommet så langt, som det er muligt.

“Alligevel har vi desværre ikke nogen klar udsigt til at kunne levere det til kunderne. Derfor har vi taget den vanskelige beslutning at afslutte driften og lukke Essential,” lyder det fra selsakbet.

Andy Rubin er anerkendt som manden, der opfandt Android. Han stod nemlig bag selskabet Danger, der i 2005 blev købt af Google, som efterfølgende videreudviklede Dangers software til det, der blev til Android.

Andy Rubin var chef for Googles Android-division frem til 2014, hvor han forlod selskabet.

Det er senere kommet fra, at han røg ud af Google på grund af det, der blev kaldt for ‘et upassende forhold’ med en kvindelig medarbejdere i Google Android-division.

Det kom frem, da han i 2017 meddelte, at han tog orlov fra Essential af ‘personlige årsager.’

Det kan du læse mere om her: Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma.

Essential Products meddeler, at det var visionen at ‘opfinde et mobiltelefon-paradigme, der kunne interagere trådløst med brugerne livsstils-behov.’

Du kan læse hele nedluknings-meddelelsen fra Essential her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere