BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Android-opfinder Andy Rubins mobilselskab opgiver: Drejer nøglen om med omgående virkning

Android-opfinderen Andy Rubin drejer nøglen om på sit selskab Essential Products, som for blot et par år siden blev vurderet til at være en milliard dollar værd.

Slut og færdig. Android-opfinderen Andy Rubins selskab Essential Products stopper for alle aktiviteter og drejer nøglen om.

Det meddeler selskabet, der for blot få år siden en overgang var vurderet til at være en milliard dollar og tidligere har modtaget kapital-tilskud på flere hundrede millioner dollar.

Essential Products lancerede i 2017 det, der skulle være et nyskabende bud på en smartphone, Essential Phone.

Den kan du læse mere om her: Android-grundlægger lancerer sin egen smartphone med en ret så speciel skærm.

Telefonen blev imidlertid aldrig den store salgsmæssige succes, og Essential forsøgte sig igen i fjor med selskabets nye projekt, Project Gem, som dog aldrig blev sat i produktion.

Essential Products meddeler, at selskabet har arbejdet hårdt, og at Project Gem er kommet så langt, som det er muligt.

“Alligevel har vi desværre ikke nogen klar udsigt til at kunne levere det til kunderne. Derfor har vi taget den vanskelige beslutning at afslutte driften og lukke Essential,” lyder det fra selsakbet.

Andy Rubin er anerkendt som manden, der opfandt Android. Han stod nemlig bag selskabet Danger, der i 2005 blev købt af Google, som efterfølgende videreudviklede Dangers software til det, der blev til Android.

Andy Rubin var chef for Googles Android-division frem til 2014, hvor han forlod selskabet.

Det er senere kommet fra, at han røg ud af Google på grund af det, der blev kaldt for ‘et upassende forhold’ med en kvindelig medarbejdere i Google Android-division.

Det kom frem, da han i 2017 meddelte, at han tog orlov fra Essential af ‘personlige årsager.’

Det kan du læse mere om her: Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma.

Essential Products meddeler, at det var visionen at ‘opfinde et mobiltelefon-paradigme, der kunne interagere trådløst med brugerne livsstils-behov.’

Du kan læse hele nedluknings-meddelelsen fra Essential her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital