Artikel top billede

Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma

Android-stifteren Andy Rubin beskyldes for at have haft et upassende forhold til en kvindelig underordnet.

Skaberen af Android-styresystemet Andy Rubin har netop meddelt, at han af “personlige årsager” tager orlov fra sit nye mobilfirma, Essential.

Ifølge Silicon Valley-mediet The Information skyldes orloven, at det nu er kommet frem, at da Rubin i 2014 forlod Google, så skete det efter, at han havde “et upassende forhold” til en kvindelig underordnet i Googles Android-division.

Kvinden indgav ifølge The Information en klage over Rubin til Googles HR-afdeling, der efterfølgende foretog en undersøgelse af forholdet.

Google interne regler tillader ikke at chefer har intime forhold med deres underordnede, og ifølge The Information konkluderede Googles HR-afdelingen, at Rubins havde været upassende og udtryk for dårlig dømmekraft.

Læs også: Google mister topfigur: Stifteren af Android siger stop

Talsmand: "Forhold har været med samtykke"
Andry Rubins talsmand Mike Sitrick afviser ifølge The Information beskyldningerne, men kort tid efter at han blev konfronteret med anklagerne meddelte Rubin, at han tog orlov fra Essential.  

“Et hvert forhold som hr Rubin har haft i sin tid hos Google har været med samtykke, “ siger han til The Information.

Talsmanden afviser ifølge The Information også, at Andy Rubin skulle have modtaget en påtale fra Google for at have haft et upassende forhold.

Læs også:
Android-grundlægger lancerer sin egen smartphone med en ret så speciel skærm

Android-grundlægger på vej med sin egen smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere