Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Statens Serum Institut har sendt tusindvis af danskeres personfølsomme data til USA uden tilladelse

Statens Serum Institut har over flere år sendt flere tusinder danskeres personfølsomme oplysninger videre til USA.

Gennem to et halvt år har Statens Serum Institut sendt personfølsomme oplysninger på 2.000 danske kvinder videre til USA uden tilladelse, skriver Altinget.

De 2.000 kvinder har medvirket i et forskningsprojekt.

Statens Serum Institut har 12 gange mellem 2016 og 2018 delt data om kost, sygdom, komplikationer og ligndende videre til den amerikanske samarbejdspartner, National Institue of Child Health and Human Development, skriver mediet.

Professor ved Københavns Universitet, Peter Blume, kalder sagen for alvorlig.

“De mennesker, som har afgivet deres private data i den her undersøgelse, har fået deres oplysninger overført til et andet land uden tilstrækkelig beskyttelse, hvor der er risiko for, at oplysningerne bliver spredt eller brugt til noget andet end hensigten. Det burde et pænt foretagende som Serum Instituttet ikke være med til,” siger han til Altinget.

Direktør for Statens Serum Instut blev i december i fjor fritaget fra tjeneste på grund af sagen.

Det kan du læse mere om her: Direktør for Statens Serum Institut fritaget fra tjeneste: Kammeradvokaten skal undersøge overførsel af persondata til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere