Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Statens Serum Institut har sendt tusindvis af danskeres personfølsomme data til USA uden tilladelse

Statens Serum Institut har over flere år sendt flere tusinder danskeres personfølsomme oplysninger videre til USA.

Gennem to et halvt år har Statens Serum Institut sendt personfølsomme oplysninger på 2.000 danske kvinder videre til USA uden tilladelse, skriver Altinget.

De 2.000 kvinder har medvirket i et forskningsprojekt.

Statens Serum Institut har 12 gange mellem 2016 og 2018 delt data om kost, sygdom, komplikationer og ligndende videre til den amerikanske samarbejdspartner, National Institue of Child Health and Human Development, skriver mediet.

Professor ved Københavns Universitet, Peter Blume, kalder sagen for alvorlig.

“De mennesker, som har afgivet deres private data i den her undersøgelse, har fået deres oplysninger overført til et andet land uden tilstrækkelig beskyttelse, hvor der er risiko for, at oplysningerne bliver spredt eller brugt til noget andet end hensigten. Det burde et pænt foretagende som Serum Instituttet ikke være med til,” siger han til Altinget.

Direktør for Statens Serum Instut blev i december i fjor fritaget fra tjeneste på grund af sagen.

Det kan du læse mere om her: Direktør for Statens Serum Institut fritaget fra tjeneste: Kammeradvokaten skal undersøge overførsel af persondata til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere