Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

CBB-rigmanden Michael Moesgaard sælger IoT-satsning til Brødrene Dahl-ejer - trækker sig ud af IoT-området

CBB-rigmanden og iværksætteren Michael Moesgaard sælger IoT-delen af Mobilepeople til franske Saint Gobain, der står bag VVS-grossisten Brødrene Dahl, og vil fremover fokusere på cloud computing. Brødrene Dahl vil bruge købet til stor IoT-satsning.

Iværksætteren Michael Moesgaard - der blev velhavende på at opbvygge og sælge mobilselskabet CBB - sælger IoT-delen af MobilePeople til franske Saint Gobain, der herhjemme står bag VVS-grossisten Brødrene Dahl.

Det fortæller han til ITWatch.

Med salget trækker Michael Moesgaard sig nu ud af hele IoT-området for istedet at satse på opbygning af virksomheder inden for cloud.

“For mit efter vedkommende betyder det, at jeg trækker mig ud af IoT-området, og at jeg nu får mulighed for at fokusere endnu mere på softwareselskaber efter SaaS-modellen. Nogle af sådanne selskaber, som jeg har investeret kraftigt i, planlægger vi samme rejse for som Konsolidator, der blev noteret på Nasdaq sidste år i maj måned, er i færd med,” fortæller han.

Indleder digital transformation

Brødrene Dahl meddeler i en udsendt pressemeddelelse, at selskabet med opkøbet vil indlede en digital transformation af selskabet, ‘hvor data bliver et aktiv for den service, som vi leverer til vores kunder.’

Selskabets danske topchef, Peter Møller, fortæller i en udsendt meddelelse, at baggrunden for købet er, at den traditionelle grossistvirksomhed i dag står over for det, som han kalder for ‘en nødvendig transformation.’

“Med dette opkøb viser vi viljen til at gå nye veje. Det er ikke en investering i mere af det, vi i forvejen laver, men et helt nyt område i forretningen. Det er ikke en investering i mere af det, vi i forvejen laver, men et helt nyt område i forretningen. Vi ser data som et meget vigtigt aktiv både for virksomheden og den service, vi leverer til vores kunder,," lyder det fra Peter Møller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere