Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

CBB-rigmanden Michael Moesgaard sælger IoT-satsning til Brødrene Dahl-ejer - trækker sig ud af IoT-området

CBB-rigmanden og iværksætteren Michael Moesgaard sælger IoT-delen af Mobilepeople til franske Saint Gobain, der står bag VVS-grossisten Brødrene Dahl, og vil fremover fokusere på cloud computing. Brødrene Dahl vil bruge købet til stor IoT-satsning.

Iværksætteren Michael Moesgaard - der blev velhavende på at opbvygge og sælge mobilselskabet CBB - sælger IoT-delen af MobilePeople til franske Saint Gobain, der herhjemme står bag VVS-grossisten Brødrene Dahl.

Det fortæller han til ITWatch.

Med salget trækker Michael Moesgaard sig nu ud af hele IoT-området for istedet at satse på opbygning af virksomheder inden for cloud.

“For mit efter vedkommende betyder det, at jeg trækker mig ud af IoT-området, og at jeg nu får mulighed for at fokusere endnu mere på softwareselskaber efter SaaS-modellen. Nogle af sådanne selskaber, som jeg har investeret kraftigt i, planlægger vi samme rejse for som Konsolidator, der blev noteret på Nasdaq sidste år i maj måned, er i færd med,” fortæller han.

Indleder digital transformation

Brødrene Dahl meddeler i en udsendt pressemeddelelse, at selskabet med opkøbet vil indlede en digital transformation af selskabet, ‘hvor data bliver et aktiv for den service, som vi leverer til vores kunder.’

Selskabets danske topchef, Peter Møller, fortæller i en udsendt meddelelse, at baggrunden for købet er, at den traditionelle grossistvirksomhed i dag står over for det, som han kalder for ‘en nødvendig transformation.’

“Med dette opkøb viser vi viljen til at gå nye veje. Det er ikke en investering i mere af det, vi i forvejen laver, men et helt nyt område i forretningen. Det er ikke en investering i mere af det, vi i forvejen laver, men et helt nyt område i forretningen. Vi ser data som et meget vigtigt aktiv både for virksomheden og den service, vi leverer til vores kunder,," lyder det fra Peter Møller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere