Artikel top billede

Google lukker helt af for Huawei: Slut med ‘preload’ og ‘sideload’ af Google-apps

Klar melding fra Google: Derfor er det slut med at anvende Google-apps og Google-services på nye Huawei-telefoner.

Slut med at anvende vores apps på alle nye Huawei-telefoni.

Sådan lyder den klare melding fra Google, efter der i et stykke tid har været nogen tvivl om i hvor vid udstrækning Huawei-brugerne rent faktisk har været i stand til at anvende Googles apps.

Den amerikanske regering placerede i foråret i fjor Huawei på den såkaldte entity-liste. Det betød, at amerikanske virksomheder reelt blev forbudt at samarbejde med Huawei.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Men hvordan med Google, der jo står bag Android? Det spørgsmål har der været en del tvivl om, og nu tager Google altså bladet fra munden i en blogpost med titlen ‘Answering your questions on Huawei devices and Google services,’ som du finder her.

Her peger Google først og fremmest på, at Google er forbudt at samarbejde med Huawei om alle nye Huawei-enheder. Selskabet må heller ikke levere dets apps til disse telefoner - inklusive Gmail, Maps, YouTube, Play Store og lignende.

Forbuddet gælder imidlertid ikke de Huawei-modeller, der allerede er anvendes i dag og som har været i handelen før 16. maj 2019.

“Vores fokus har været at beskytte Google-brugernes sikkerhed på de millioner af eksisterende Huawei-enheder, der findes i verden,” lyder det fra Google.

Selskabet peger på, at det derfor har fortsat samarbejdet med Huawei med henblik på at levere sikkerheds-opdateringer og opdateringer til Googles apps og services.

“Og det vil vi blive ved med, så længe vi har tilladelse til det,” lyder det fra Google.

Alle Huawei-modeller, der er blevet sendt i handlen efter 16. maj, er nemlig på grund af restriktionerne ikke godkendt under Googles Play Protect, som er Googles sikkerheds-certificering.

Google understreger i blogposten, at heller ikke preloadede eller sideloadede Google-apps vil kunne fungere på Huawei-enheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere