Artikel top billede

Google lukker helt af for Huawei: Slut med ‘preload’ og ‘sideload’ af Google-apps

Klar melding fra Google: Derfor er det slut med at anvende Google-apps og Google-services på nye Huawei-telefoner.

Slut med at anvende vores apps på alle nye Huawei-telefoni.

Sådan lyder den klare melding fra Google, efter der i et stykke tid har været nogen tvivl om i hvor vid udstrækning Huawei-brugerne rent faktisk har været i stand til at anvende Googles apps.

Den amerikanske regering placerede i foråret i fjor Huawei på den såkaldte entity-liste. Det betød, at amerikanske virksomheder reelt blev forbudt at samarbejde med Huawei.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Men hvordan med Google, der jo står bag Android? Det spørgsmål har der været en del tvivl om, og nu tager Google altså bladet fra munden i en blogpost med titlen ‘Answering your questions on Huawei devices and Google services,’ som du finder her.

Her peger Google først og fremmest på, at Google er forbudt at samarbejde med Huawei om alle nye Huawei-enheder. Selskabet må heller ikke levere dets apps til disse telefoner - inklusive Gmail, Maps, YouTube, Play Store og lignende.

Forbuddet gælder imidlertid ikke de Huawei-modeller, der allerede er anvendes i dag og som har været i handelen før 16. maj 2019.

“Vores fokus har været at beskytte Google-brugernes sikkerhed på de millioner af eksisterende Huawei-enheder, der findes i verden,” lyder det fra Google.

Selskabet peger på, at det derfor har fortsat samarbejdet med Huawei med henblik på at levere sikkerheds-opdateringer og opdateringer til Googles apps og services.

“Og det vil vi blive ved med, så længe vi har tilladelse til det,” lyder det fra Google.

Alle Huawei-modeller, der er blevet sendt i handlen efter 16. maj, er nemlig på grund af restriktionerne ikke godkendt under Googles Play Protect, som er Googles sikkerheds-certificering.

Google understreger i blogposten, at heller ikke preloadede eller sideloadede Google-apps vil kunne fungere på Huawei-enheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere