Artikel top billede

(Foto: Photo by Macau Photo Agency on Unsplash)

Frygt for coronavirus koster it-giganter mere end 1.500 milliarder kroner

Aktiemarkedet lider voldsomt under det voksende trussel fra coronavirussen. De største it-selskaber har allerede mistet milliarder af dollar på aktiemarkedet.

Mandag tabte de fem største tech-selskaber voldsomt fart på det amerikanske aktiemarked.

Apple, Facebook, Amazon, Microsoft og Googles ejer Alphabet tabte til sammen 238 milliarder dollar i værdi på bare en enkelt handelsdag.

Det svarer til mere end 1.500 milliarder kroner, de fem selskaber til sammen har mistet i værdi på aktiemarkedet, skriver det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Læs også: Medie: Corona-udbrud får Apple til at flytte produktion til Taiwan

Af de fem store selskaber er Apple der er hårdest ramt af virusudbruddet, der har ramt Kina hårdest, men også er begyndt at sprede sig til Europa. Derfor har Apple allerede nedjutseret forventningerne til første kvartal.

Det skyldes både en faldende produktion i Kina, og manglende salg i landet, som Apple ellers har satset hårdt på.

Danske selskaber også ramt

Herhjemme er flere virksomheder også påvirket af coronavirusen. Den danske milliard-startup Tradeshift har været tvunget til at lukke sin afdeling i Kina.

Det betød at 70 ansatte ikke mødte på arbejdet i begyndelsen af februar efter det kinesiske nytår.

Ifølge medstifter af selskabet Mikkel Hippe Brun vil nedlukningen helt sikkert kunne mærkes på produktiviteten i selskabet.

Læs mere her: Smittefare tvinger danske Tradeshift til at lukke afdeling på ubestemt tid: "I det første kvartal bliver omsætningen i Kina hårdt ramt"