Frygt for coronavirus koster it-giganter mere end 1.500 milliarder kroner

Aktiemarkedet lider voldsomt under det voksende trussel fra coronavirussen. De største it-selskaber har allerede mistet milliarder af dollar på aktiemarkedet.

Mandag tabte de fem største tech-selskaber voldsomt fart på det amerikanske aktiemarked.

Apple, Facebook, Amazon, Microsoft og Googles ejer Alphabet tabte til sammen 238 milliarder dollar i værdi på bare en enkelt handelsdag.

Det svarer til mere end 1.500 milliarder kroner, de fem selskaber til sammen har mistet i værdi på aktiemarkedet, skriver det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Læs også: Medie: Corona-udbrud får Apple til at flytte produktion til Taiwan

Af de fem store selskaber er Apple der er hårdest ramt af virusudbruddet, der har ramt Kina hårdest, men også er begyndt at sprede sig til Europa. Derfor har Apple allerede nedjutseret forventningerne til første kvartal.

Det skyldes både en faldende produktion i Kina, og manglende salg i landet, som Apple ellers har satset hårdt på.

Danske selskaber også ramt
Herhjemme er flere virksomheder også påvirket af coronavirusen. Den danske milliard-startup Tradeshift har været tvunget til at lukke sin afdeling i Kina.

Det betød at 70 ansatte ikke mødte på arbejdet i begyndelsen af februar efter det kinesiske nytår.

Ifølge medstifter af selskabet Mikkel Hippe Brun vil nedlukningen helt sikkert kunne mærkes på produktiviteten i selskabet.

Læs mere her: Smittefare tvinger danske Tradeshift til at lukke afdeling på ubestemt tid: "I det første kvartal bliver omsætningen i Kina hårdt ramt"Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.