Her er Amazons nye gyldne forretning: Om blot to år kan intelligente supermarkeder omsætte for 30 milliarder kroner

Amazons fuldautomatiske supermarkeder, Amazon Go, omsætter for 50 procent mere end et traditionelt supermarked, og allerede om to år kan omsætningen fra Amazon Go runde 30 milliarder kroner.

Amazons intelligente selvbetjenings-supermarkeder, Amazon Go, kan allerede om to år omsætte for knap 30 milliarder kroner.

Det forudsiger den canadiske investeringsbank RBC Capital Markets i et nyt notat, skriver tech-mediet Recode.

Den høje omsætning skyldes ifølge notatet, at Amazon Go-supermarkederne i gennemsnit omsætter for 50 procent mere end et almindeligt supermarked.

Ifølge RBC Capital Markets beregninger har Amazons supermarkeder i gennemsnit 550 kunder om dagen, der i gennemsnit køber for knap 10 dollar. Det betyder, at en Amazon Go-butik i gennemsnit omsætter for 1,5 millioner dollar eller lige knap 10 millioner kroner om året.

Læs også: Derfor kan Amazon nye intelligente supermarked ændre alt: Eliminerer et menneskeligt lag, der ikke skaber værdi for kunderne

Ni supermarkeder - flere på vej
Sidste år skrev det amerikanske medie Bloomberg, at Amazon frem mod 2021 planlægger at åbne 3.000 supermarkeder, hvilket ifølge RBC's beregninger vil give en samlet omsætning på 4,5 milliarder dollar eller knap 30 milliarder kroner.

Det første supermarked åbnede i den amerikanske by Seattle sidste år, og i dag har Amazon i alt ni supermarkeder.

Fire er placeret i Amazons hjemby Seattle, tre er placeret i Chicago og to er placeret i San Francisco.

Ligner et hvert andet supermarked
Go-supermarkederne ligner udefra et hvert andet supermarked, men indvendigt er det udstyret med et væld af sensorer, kameraer og kunstig intelligens.

Det betyder, at supermarkedet er fuldt automatiseret, og derfor møder du som kunde hverken kassemedarbejdere eller kassebånd og slipper for at skulle stå i kø.

Hver gang du tager en vare ned fra hylden bliver det registreret, og når du forlader butikken bliver dine indkøb automatisk trukket fra dit betalingskort via Amazons smartphone-app.

Læs også: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Kræver milliard-investering
Teknologien i butikkerne er dog langt fra billig.

Ifølge Recode udstyrede Amazon den første Go-butik med hardware for i alt én million dollar, og den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley vurderer ifølge Bloomberg, at den samlede regning for at åbne 3.000 butikker kan løbe op i tre milliarder dollar, eller knap 20 milliarder kroner.

Sidste år betegnede Kræn Østergaard Nielsen, CTO hos Coop, åbningen af supermarkederne som en regulær magtdemonstration fra Amazons side.

"Jeg kan ikke forestille mig, at andre end Amazon og måske Alibaba vil være i stand til at bygge sådan et supermarked," sagde han.

Computerworld besøgte sidste år supermarkeder. Læs om vores besøg her:

Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.