Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Domstol nedlægger forbud mod gigantisk Microsoft-kontrakt efter klager fra Amazon

Amerikansk domstol nedlægger forbud mod Microsofts milliard-store cloud-kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium efter klager fra Amazon.

Microsoft kan ikke komme i gang med at implementere selskabets omstridte cloud-kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Efter massive klager fra konkurrenten Amazon nedlægger en amerikansk domstol nemlig forbud mod, at Microsoft kan komme i gang, skriver en række amerikanske medier.

Microsoft blev i fjor tildelt ordren på 10 milliarder dollar, men Amazon har klaget over ordren, der da også gennem næsten hele beslutningsforløbet har været plaget af ballade og beskyldninger.

For få dage siden klagede Amazon igen over afgørelsen.

Det kan du læse mere om her: Amazon i åben krig med Trump: Kræver Donald Trump afhørt om mulig embedsmisbrug i gigantisk cloud-kontrakt

Det får nu den amerikanske domstol til at nedlægge en såkaldt ‘preliminary injuction’ - altså et midlertidigt forbud. Det betyder, at hele Microsoft-aftalen sparkes til hjørne indtil videre.

Amazon skal samtidig lægge 42 millioner dollar i depositum som en slags garanti for, at der er kød på sagen.

Læs også:

Amazon trækker USA i retten for kæmpe Microsoft-kontrakt

Amazon overvejer at klage over milliard-kontrakt til Microsoft: "Vi er overraskede over afgørelsen - vi er klart førende"

Microsoft skal levere omstridt militær-system til USA for 60 milliarder kroner: Banker Amazon af banen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere