Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Få dage til Ewii begynder at grave fiber ned til 50.000 husstande - se første del af udrulningsplanen her

Mandag begynder fiberselskabet Ewii at grave fiber ned til 50.000 husstande i Trekantområdet. Selskabet vil også installere gratis fiberbokse helt inde i hjemme. Se udrulningsplanens første del her.

Mandag ruller de første gravemaskiner ud i Trekantområdet.

For her sætter fiberselskabet Ewii gang i udrulningen af fibernet til hele området, hvor det er planen, at samtlige virksomheder og husstande skal have fibernet helt ind i stuerne i form af en installeret fiberboks.

Projektet kommer til at tage flere år og vil involvere omkring 50.000 adresser i Trekantsområdet.

I alt forventer Ewii at investere op mod en milliard kroner i udrulningen, som du kan læse mere om her:

Ifølge Ewii har en del adresser i området allerede adgang til fibernet.

“Kunsten er nu, at fibernettet skal dække alle afkroge og sprækker, for når vi siger, vi vil rulle gratis fibernet ud i alt til alle, så mener vi det. Så der skal være 100 procent dækning, når vi er færdige,” lyder det fra direktør for koncernudvikling, Pernille Johannessen, i en udsendt meddelelse.

"Fiberen bliver typisk gravet ned i fortovet. Vi fylder og roder muligvis en smule, mens arbejdet står på, men det er en meget kort periode, vi graver foran hvert hus, og vi rydder pænt op efter os. Når vi er færdig med at grave i vejen, fører vi fiberen helt ind til de boliger, der har ønsket det," lyder det fra Ewii.

I første omgang vil Ewiis gravemaskiner have kurs mod en række adresser i Kolding, Middelfart og Vejle.

Du kan se alle de adresser, der vil få indlagt fibernet inden sommer, her.

Også TDC er i gang med stor fiberoffensiv i Jylland. Det kan du læse mere om her: TDC sætter gang i stor fiber-offensiv i Jylland: Har op mod en million husstande i kikkerten

Læs også:

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

wii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere