Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Få dage til Ewii begynder at grave fiber ned til 50.000 husstande - se første del af udrulningsplanen her

Mandag begynder fiberselskabet Ewii at grave fiber ned til 50.000 husstande i Trekantområdet. Selskabet vil også installere gratis fiberbokse helt inde i hjemme. Se udrulningsplanens første del her.

Mandag ruller de første gravemaskiner ud i Trekantområdet.

For her sætter fiberselskabet Ewii gang i udrulningen af fibernet til hele området, hvor det er planen, at samtlige virksomheder og husstande skal have fibernet helt ind i stuerne i form af en installeret fiberboks.

Projektet kommer til at tage flere år og vil involvere omkring 50.000 adresser i Trekantsområdet.

I alt forventer Ewii at investere op mod en milliard kroner i udrulningen, som du kan læse mere om her:

Ifølge Ewii har en del adresser i området allerede adgang til fibernet.

“Kunsten er nu, at fibernettet skal dække alle afkroge og sprækker, for når vi siger, vi vil rulle gratis fibernet ud i alt til alle, så mener vi det. Så der skal være 100 procent dækning, når vi er færdige,” lyder det fra direktør for koncernudvikling, Pernille Johannessen, i en udsendt meddelelse.

"Fiberen bliver typisk gravet ned i fortovet. Vi fylder og roder muligvis en smule, mens arbejdet står på, men det er en meget kort periode, vi graver foran hvert hus, og vi rydder pænt op efter os. Når vi er færdig med at grave i vejen, fører vi fiberen helt ind til de boliger, der har ønsket det," lyder det fra Ewii.

I første omgang vil Ewiis gravemaskiner have kurs mod en række adresser i Kolding, Middelfart og Vejle.

Du kan se alle de adresser, der vil få indlagt fibernet inden sommer, her.

Også TDC er i gang med stor fiberoffensiv i Jylland. Det kan du læse mere om her: TDC sætter gang i stor fiber-offensiv i Jylland: Har op mod en million husstande i kikkerten

Læs også:

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

wii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.