Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Få dage til Ewii begynder at grave fiber ned til 50.000 husstande - se første del af udrulningsplanen her

Mandag begynder fiberselskabet Ewii at grave fiber ned til 50.000 husstande i Trekantområdet. Selskabet vil også installere gratis fiberbokse helt inde i hjemme. Se udrulningsplanens første del her.

Mandag ruller de første gravemaskiner ud i Trekantområdet.

For her sætter fiberselskabet Ewii gang i udrulningen af fibernet til hele området, hvor det er planen, at samtlige virksomheder og husstande skal have fibernet helt ind i stuerne i form af en installeret fiberboks.

Projektet kommer til at tage flere år og vil involvere omkring 50.000 adresser i Trekantsområdet.

I alt forventer Ewii at investere op mod en milliard kroner i udrulningen, som du kan læse mere om her:

Ifølge Ewii har en del adresser i området allerede adgang til fibernet.

“Kunsten er nu, at fibernettet skal dække alle afkroge og sprækker, for når vi siger, vi vil rulle gratis fibernet ud i alt til alle, så mener vi det. Så der skal være 100 procent dækning, når vi er færdige,” lyder det fra direktør for koncernudvikling, Pernille Johannessen, i en udsendt meddelelse.

"Fiberen bliver typisk gravet ned i fortovet. Vi fylder og roder muligvis en smule, mens arbejdet står på, men det er en meget kort periode, vi graver foran hvert hus, og vi rydder pænt op efter os. Når vi er færdig med at grave i vejen, fører vi fiberen helt ind til de boliger, der har ønsket det," lyder det fra Ewii.

I første omgang vil Ewiis gravemaskiner have kurs mod en række adresser i Kolding, Middelfart og Vejle.

Du kan se alle de adresser, der vil få indlagt fibernet inden sommer, her.

Også TDC er i gang med stor fiberoffensiv i Jylland. Det kan du læse mere om her: TDC sætter gang i stor fiber-offensiv i Jylland: Har op mod en million husstande i kikkerten

Læs også:

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

wii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere