Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC sætter gang i stor fiber-offensiv i Jylland: Har op mod en million husstande i kikkerten

TDC sætter gang i stor fiber-offensiv i Jylland, hvor op mod en million husstande vil få mulighed for at koble sig på TDC’s fibernet.

TDC er på trapperne med stor fiber-offensiv i Jylland, hvor selskabet vil investere milliarder af kroner i udrulningen af fibernet i de kommende år, skriver Finans.

TDC kan ifølge avisen i dag nå ud til omkring 200.000 husstande i hovedstadsområdet, hvor TDC har købt sig fibernet af Dong.

Men ambitionerne er langt større. I første omgang begynder TDC med at udrulle fibernet til 1.000 husstande i Aarhus.

“Vi har en ambition om, at vi i løbet de næste fem-seks år kunne levere fibernet til op mod en million. husstande og virksomheder. Vi vil nå bredt ud i hele Danmark, og projektet i Aarhus bliver første step uden for hovedstadsregionen,” siger Andreas Pfisterer, koncerndirektør i TDC, til Finans.

I Jylland sidder de store energiselskaber solidt på fibernettene. Både Eniig og Ewii har i den seneste tid annonceret aftaler med henholdsvis Telia og Telenor.

Omkring en tredjedel af Jylland har dog fortsat ikke fibernet, og det er her, at slaget nu står om at komme først med gravemaskinerne.

TDC meddelte i slutningen af februar, at selskabet gik i gang med at rulle fiber ud.

Det kan du læse mere om her: Lynhurtige fiberforbindelser fra TDC er på vej til titusindvis af danskere: Disse steder i Danmark er mest interessante

Forbrugerrådet har fornylig konklurderet, at TDC og elselskaberne i praksis har delt Danmark, hvilket har været til skade for forbrugerne.

Dette står nu til at ændre sig med TDC's nye offensiv i det jyske.

Det kan du læse mere om her: Skarp kritik af bredbåndsmarkedet: TDC og elselskaberne har delt landet, og nu stiger priserne - men snart kan vi frit vælge udbydere

Læs også:

Her er TDC’s store satsningsområder i 2019

Telenor og Eniig går sammen i fiberaftale: Kommer til at dække 300.000 danske adresser

Telia og Ewii går sammen i stor bredbåndsaftale: Telia flytter bredbåndskunder over på Ewiis fibernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere