Fra venstre: Anders Kjær, investeringschef i Preseed Ventures, Thomas Warthoe, direktør i Qlife, Niklas Marschall, direktør i KMD Venture,

Dansk health tech-startup med KMD i ryggen klar på børsen: Stor interesse fra investorer

Den danske health tech-startup Qlife, der er støttet af KMD Ventures, er netop blevet børsnoteret på Nasdaq-børsen i Stockholm. 3.700 investorer har allerede meldt sig på banen som interesserede købere.

Den danskstiftede health tech-startup Qlife er netop trådt ind på børsen i Stockholm.

Forud for noteringen har 3.700 investorer allerede vist interesse for at investere i selskabet, der er knap to år gammelt.

Med dagens børsnotering på Nasdaq First North Growth Market har Qlife således sikret sig kapital for 55 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til 38 millioner danske kroner.

Qlife udvikler en teknologi, hvor patienter kan foretage blodprøver fra hjemmet og via deres smartphone sende resultaterne til lægen eller hospitalet, hvor prøverne bliver analyseret.

Læs også: KMD investerer millioner i dansk sundheds-startup: Vil analysere blodprøver i hjemmet og give svar over smartphonen

Selskabet er støttet af KMD's investeringsfond, KMD Venture, og af Preseed Ventures.

"I dag er en stor milepæl for Qlife. At blive børsnoteret er virkelig stort. Det havde ikke været muligt uden vores team og vores investorer, som vi skylder en stor tak. Jeg er ydmyg over interessen fra de mange investorer, der kan se det samme potentiale i Qlife, som vi selv og vores to første investorer kan."

"Jeg ser frem til sammen med mit team at udvikle virksomheden og skabe værdi for både kunder og investorer i fremtiden," siger Thomas Warthoe fra Qlife ifølge pressemeddelelsen.

Børsnoteret under to år efter etablering
Niklas Marschall, der er administerende direktør i KMD Venture, fortæller følgende om børsnoteringen:

"Da jeg første gang blev præsenteret for Qlife var det tydeligt for mig at det var et meget erfarent team som havde 100% styr på deres produkt. Det var også klart for mig at KMD Venture kunne bidrage med andet end bare penge. Det er lige det vi godt kan lide - når en mindre investering sammen med kompetencer fra KMD kan hjælpe til at skabe noget fantastisk, der bidrager til øget sundhed," lyder det fra Niklas Marschall i meddelelsen.

Læs også: De bedste af de største it-virksomheder i Danmark er grundlagt i Danmark: Se listen her

Preseed Ventures, der specialiserer sig i at investere og udvikle tech-startups i de tidlige faser, er godt tilfredse med den tidlige børsnotering af Qlife.

"Vi har investeret i mere end 150 selskaber de sidste år, og en børsnotering efter blot to år og tre investeringsrunder er nærmest uhørt. Hele vores eksistens går ud på at supportere udviklingen i lovende tech-virksomheder, så de kan validere deres potentiale til de næste stadier. I den kontekst taler Qlife's overtegning på den her børsnotering jo for sig selv," siger Anders Kjær, der er Investment Manger i Preseed Ventures i meddelelsen.mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.