Fra venstre: Anders Kjær, investeringschef i Preseed Ventures, Thomas Warthoe, direktør i Qlife, Niklas Marschall, direktør i KMD Venture,

Dansk health tech-startup med KMD i ryggen klar på børsen: Stor interesse fra investorer

Den danske health tech-startup Qlife, der er støttet af KMD Ventures, er netop blevet børsnoteret på Nasdaq-børsen i Stockholm. 3.700 investorer har allerede meldt sig på banen som interesserede købere.

Den danskstiftede health tech-startup Qlife er netop trådt ind på børsen i Stockholm.

Forud for noteringen har 3.700 investorer allerede vist interesse for at investere i selskabet, der er knap to år gammelt.

Med dagens børsnotering på Nasdaq First North Growth Market har Qlife således sikret sig kapital for 55 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til 38 millioner danske kroner.

Qlife udvikler en teknologi, hvor patienter kan foretage blodprøver fra hjemmet og via deres smartphone sende resultaterne til lægen eller hospitalet, hvor prøverne bliver analyseret.

Læs også: KMD investerer millioner i dansk sundheds-startup: Vil analysere blodprøver i hjemmet og give svar over smartphonen

Selskabet er støttet af KMD's investeringsfond, KMD Venture, og af Preseed Ventures.

"I dag er en stor milepæl for Qlife. At blive børsnoteret er virkelig stort. Det havde ikke været muligt uden vores team og vores investorer, som vi skylder en stor tak. Jeg er ydmyg over interessen fra de mange investorer, der kan se det samme potentiale i Qlife, som vi selv og vores to første investorer kan."

"Jeg ser frem til sammen med mit team at udvikle virksomheden og skabe værdi for både kunder og investorer i fremtiden," siger Thomas Warthoe fra Qlife ifølge pressemeddelelsen.

Børsnoteret under to år efter etablering
Niklas Marschall, der er administerende direktør i KMD Venture, fortæller følgende om børsnoteringen:

"Da jeg første gang blev præsenteret for Qlife var det tydeligt for mig at det var et meget erfarent team som havde 100% styr på deres produkt. Det var også klart for mig at KMD Venture kunne bidrage med andet end bare penge. Det er lige det vi godt kan lide - når en mindre investering sammen med kompetencer fra KMD kan hjælpe til at skabe noget fantastisk, der bidrager til øget sundhed," lyder det fra Niklas Marschall i meddelelsen.

Læs også: De bedste af de største it-virksomheder i Danmark er grundlagt i Danmark: Se listen her

Preseed Ventures, der specialiserer sig i at investere og udvikle tech-startups i de tidlige faser, er godt tilfredse med den tidlige børsnotering af Qlife.

"Vi har investeret i mere end 150 selskaber de sidste år, og en børsnotering efter blot to år og tre investeringsrunder er nærmest uhørt. Hele vores eksistens går ud på at supportere udviklingen i lovende tech-virksomheder, så de kan validere deres potentiale til de næste stadier. I den kontekst taler Qlife's overtegning på den her børsnotering jo for sig selv," siger Anders Kjær, der er Investment Manger i Preseed Ventures i meddelelsen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.