Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Fra venstre: Anders Kjær, investeringschef i Preseed Ventures, Thomas Warthoe, direktør i Qlife, Niklas Marschall, direktør i KMD Venture, (Foto: Pr-foto.)

Dansk health tech-startup med KMD i ryggen klar på børsen: Stor interesse fra investorer

Den danske health tech-startup Qlife, der er støttet af KMD Ventures, er netop blevet børsnoteret på Nasdaq-børsen i Stockholm. 3.700 investorer har allerede meldt sig på banen som interesserede købere.

Den danskstiftede health tech-startup Qlife er netop trådt ind på børsen i Stockholm.

Forud for noteringen har 3.700 investorer allerede vist interesse for at investere i selskabet, der er knap to år gammelt.

Med dagens børsnotering på Nasdaq First North Growth Market har Qlife således sikret sig kapital for 55 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til 38 millioner danske kroner.

Qlife udvikler en teknologi, hvor patienter kan foretage blodprøver fra hjemmet og via deres smartphone sende resultaterne til lægen eller hospitalet, hvor prøverne bliver analyseret.

Læs også: KMD investerer millioner i dansk sundheds-startup: Vil analysere blodprøver i hjemmet og give svar over smartphonen

Selskabet er støttet af KMD's investeringsfond, KMD Venture, og af Preseed Ventures.

"I dag er en stor milepæl for Qlife. At blive børsnoteret er virkelig stort. Det havde ikke været muligt uden vores team og vores investorer, som vi skylder en stor tak. Jeg er ydmyg over interessen fra de mange investorer, der kan se det samme potentiale i Qlife, som vi selv og vores to første investorer kan."

"Jeg ser frem til sammen med mit team at udvikle virksomheden og skabe værdi for både kunder og investorer i fremtiden," siger Thomas Warthoe fra Qlife ifølge pressemeddelelsen.

Børsnoteret under to år efter etablering

Niklas Marschall, der er administerende direktør i KMD Venture, fortæller følgende om børsnoteringen:

"Da jeg første gang blev præsenteret for Qlife var det tydeligt for mig at det var et meget erfarent team som havde 100% styr på deres produkt. Det var også klart for mig at KMD Venture kunne bidrage med andet end bare penge. Det er lige det vi godt kan lide - når en mindre investering sammen med kompetencer fra KMD kan hjælpe til at skabe noget fantastisk, der bidrager til øget sundhed," lyder det fra Niklas Marschall i meddelelsen.

Læs også: De bedste af de største it-virksomheder i Danmark er grundlagt i Danmark: Se listen her

Preseed Ventures, der specialiserer sig i at investere og udvikle tech-startups i de tidlige faser, er godt tilfredse med den tidlige børsnotering af Qlife.

"Vi har investeret i mere end 150 selskaber de sidste år, og en børsnotering efter blot to år og tre investeringsrunder er nærmest uhørt. Hele vores eksistens går ud på at supportere udviklingen i lovende tech-virksomheder, så de kan validere deres potentiale til de næste stadier. I den kontekst taler Qlife's overtegning på den her børsnotering jo for sig selv," siger Anders Kjær, der er Investment Manger i Preseed Ventures i meddelelsen.