BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Er stadig kæmpesucces to måneder efter formel aflivning: Mere end hver fjerde pc kører fortsat på Windows 7

Microsoft sendte Windows 7 til de evige jagtmarker for næsten to måneder siden. Men brugerne holder fast i det fortsat meget udbredte system.

Det er næsten to måneder siden, at Microsoft udsendte den formelt allersidste patch til det aldrende Windows 7-styresystem, som dermed blev sendt på pension og overladt til brugernes og hackernes nåde.

Det skete 14. januar, hvilket du kan læse mere om her: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

Microsoft har gennem flere år forsøgt at flytte de ihærdige Windows 7-brugere over på Windows 10, som Microsoft på alle måder regner for at være fremtidens system.

Det har selskabet ikke haft den store held med: Brugerne er fortsat vilde med Windows 7, pension eller ej,

Den formelle afslutning på Windows 7’s liv har da heller ikke fået særligt mange Windows 7-brugere til at skrotte systemet.

Det viser nye tal fra analysehuset Net Applications. De viser et forsvindende lille frafald af Windows 7-brugerne i kølvandet på pensioneringen 14. januar.

Ifølge tallene kører Windows 7 - der blev lanceret i 2009 - for tiden på ikke mindre end 25,2 procent af verdens pc’er og på 28,6 procent af alle Windows-baserede pcer.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau kan det lille frafald skyldes, at Windows 7-brugere, der ikke nåede at skifte inden udløbet af supporten, har opdaget, at der ikke er sket den store skade.

“Uden synlig skade kan de være nået frem til, at de kan læne sig tilbage og blot blive ved med at køre Windows 7,” lyder det fra vores bureau.

En anden forklaring kan være, at Microsoft fortsat sælger udvidet support til Windows 7 - Extendes Security Updates - som gør, at man som it-ansvarlig fortsat kan sove nogenlunde roligt om natten.

Tallene fra Net Applications viser desuden, at Windows 10 kører på 57,4 procent af alle computere i verden og på 65,1 procent af alle Windows-computere.

Længere nede på listen finder vi Windows 8/8.1, der kører på 4,1 procent af verdens computere og 4,7 procent af alle Windows-computere.

Apples macOS kører på 9,4 procent af verdens personlige computere.

Læs også:

Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.