Artikel top billede

Her er ransomwaren, der har ramt mægtige ISS: Hackere har fået adgang til 65.000 ansattes data

Hackerne, der for næsten tre uger siden angreb ISS, har fået adgang til følsomme data på 65.000 medarbejdere i 23 lande, viser nye oplysninger. Se den ransomware, som de har angrebet med.

Hacker-angrebet, der for næsten tre uger siden lagde den danske erhvervskæmpe ISS ned, er ret omfattende.

Det viser en aktindsigt, som DR har fået i angrebet fra Datatilsynet, der har modtaget en indberetning fra ISS med detaljer om angrebet.

Den viser, at der er tale om et ransomware-angreb med det formål at presse penge ud af ISS, som er blevet inficeret med en ransomware med navnet Ryuk.

Under angrebet har hackerne fået adgang til en række oplysninger på 65.000 af ISS omkring 500.000 medarbejdere i 23 lande - herunder navn, telefonnummer, afdeling, mail-adresse og lignende.

ISS meddeler til DR, at selskabet ikke har været i kontakt med hackerne efter angrebet, men overladt hele sagen til politiet.

ISS blev ramt af angrebet 19. februar. Du kan læse mere om selve angreber her: Hackerangreb mod ISS har ramt interne it-systemer: "Vores medarbejdere ude hos kunderne mærker forhåbentligt ikke, at der har været et malware-angreb"

Læs også:

Status fra ISS mere end to uger efter kæmpe hackerangreb: Har stadig ikke adgang til en række it-systemer - sådan står det til lige nu

ISS sætter gang i genopretningsplan: Har endnu intet overblik over konsekvenserne af hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere