Artikel top billede

Her er ransomwaren, der har ramt mægtige ISS: Hackere har fået adgang til 65.000 ansattes data

Hackerne, der for næsten tre uger siden angreb ISS, har fået adgang til følsomme data på 65.000 medarbejdere i 23 lande, viser nye oplysninger. Se den ransomware, som de har angrebet med.

Hacker-angrebet, der for næsten tre uger siden lagde den danske erhvervskæmpe ISS ned, er ret omfattende.

Det viser en aktindsigt, som DR har fået i angrebet fra Datatilsynet, der har modtaget en indberetning fra ISS med detaljer om angrebet.

Den viser, at der er tale om et ransomware-angreb med det formål at presse penge ud af ISS, som er blevet inficeret med en ransomware med navnet Ryuk.

Under angrebet har hackerne fået adgang til en række oplysninger på 65.000 af ISS omkring 500.000 medarbejdere i 23 lande - herunder navn, telefonnummer, afdeling, mail-adresse og lignende.

ISS meddeler til DR, at selskabet ikke har været i kontakt med hackerne efter angrebet, men overladt hele sagen til politiet.

ISS blev ramt af angrebet 19. februar. Du kan læse mere om selve angreber her: Hackerangreb mod ISS har ramt interne it-systemer: "Vores medarbejdere ude hos kunderne mærker forhåbentligt ikke, at der har været et malware-angreb"

Læs også:

Status fra ISS mere end to uger efter kæmpe hackerangreb: Har stadig ikke adgang til en række it-systemer - sådan står det til lige nu

ISS sætter gang i genopretningsplan: Har endnu intet overblik over konsekvenserne af hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere