Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Udenrigsministeriet indleder jagten efter ny tech-ambassadør

Udenrigminister Jeppe Kofoed (S) har besluttet at fortsætte det danske ‘tech-diplomati’ efter Casper Klynges afgang. Nu går jagten ind efter Danmarks nye tech-ambassadør. Jobbet bliver snart slået op.

Flere dage efter at Danmarks tech-ambassadør gennem flere år, Casper Klynge, havde sidste arbejdsdag i dansk tjeneste, har udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) besluttet, at der skal udnævnes en ny ambassadør.

Ifølge Politiken har der ‘været usikkerhed’ om, hvorvidt Danmark overhovedet ville køre videre med det såkaldte tech-diplomati efter Casper Klynges afgang.

Han sagde for få dage siden farvel og tak til diplomatiet til fordel for en topstilling i Microsoft efter han for halvanden måned siden indleverede sin opsigelse.

Det kan du læse mere om her: Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Det var oprindeligt den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsens (LA) ide at udnævne verdens første tech-ambassadør.

Men resultaterne har været så gode, at Jeppe Kofoed altså nu vil videreføre arbejdet. Udenrigsministeriet vil nu slå jobbet op i løbet af nogle dage, hedder det.

“Vi har fået meget anerkendelse fra både lande og virksomheder. Det ligger mig meget på sinde, at vi bruger den stemme, Danmark har fået i kraft af vores tech-initiativ, til at være helt fremme for at sikre danske værdier i den teknologiske udvikling. Og det er kun blevet mere relevant i de tre år, der er gået. Tænk på, hvor meget tech-industrien betyder for den omkalfatring af vores liv, vores måde at være sammen på i verden, vi er vidne til,” siger Jeppe Kofoed til Politiken.

Han siger til avisen, at den kommende tech-ambassadør blandt andet vil få til opgave at fokusere på tech-kæmpernes skattebetalinger.

Computerworld besøgte i november Casper Klynge på tech-ambassadørens kontor i Silicon Valley.

Det kan du læse mere om her: Computerworld besøger Casper Klynge i San Francisco: "Du har stadigvæk en gruppe af virksomheder, som forsøger at tilsidesætte ethvert samfundsansvar"

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma

Fremtiden for posten som tech-ambassadør er endnu uvis efter Casper Klynges afgang: "Tech-dagsordenen vil også fremover være relevant"

Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere