Artikel top billede

Udenrigsministeriet indleder jagten efter ny tech-ambassadør

Udenrigminister Jeppe Kofoed (S) har besluttet at fortsætte det danske ‘tech-diplomati’ efter Casper Klynges afgang. Nu går jagten ind efter Danmarks nye tech-ambassadør. Jobbet bliver snart slået op.

Flere dage efter at Danmarks tech-ambassadør gennem flere år, Casper Klynge, havde sidste arbejdsdag i dansk tjeneste, har udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) besluttet, at der skal udnævnes en ny ambassadør.

Ifølge Politiken har der ‘været usikkerhed’ om, hvorvidt Danmark overhovedet ville køre videre med det såkaldte tech-diplomati efter Casper Klynges afgang.

Han sagde for få dage siden farvel og tak til diplomatiet til fordel for en topstilling i Microsoft efter han for halvanden måned siden indleverede sin opsigelse.

Det kan du læse mere om her: Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Det var oprindeligt den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsens (LA) ide at udnævne verdens første tech-ambassadør.

Men resultaterne har været så gode, at Jeppe Kofoed altså nu vil videreføre arbejdet. Udenrigsministeriet vil nu slå jobbet op i løbet af nogle dage, hedder det.

“Vi har fået meget anerkendelse fra både lande og virksomheder. Det ligger mig meget på sinde, at vi bruger den stemme, Danmark har fået i kraft af vores tech-initiativ, til at være helt fremme for at sikre danske værdier i den teknologiske udvikling. Og det er kun blevet mere relevant i de tre år, der er gået. Tænk på, hvor meget tech-industrien betyder for den omkalfatring af vores liv, vores måde at være sammen på i verden, vi er vidne til,” siger Jeppe Kofoed til Politiken.

Han siger til avisen, at den kommende tech-ambassadør blandt andet vil få til opgave at fokusere på tech-kæmpernes skattebetalinger.

Computerworld besøgte i november Casper Klynge på tech-ambassadørens kontor i Silicon Valley.

Det kan du læse mere om her: Computerworld besøger Casper Klynge i San Francisco: "Du har stadigvæk en gruppe af virksomheder, som forsøger at tilsidesætte ethvert samfundsansvar"

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma

Fremtiden for posten som tech-ambassadør er endnu uvis efter Casper Klynges afgang: "Tech-dagsordenen vil også fremover være relevant"

Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere