Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Udenrigsministeriet indleder jagten efter ny tech-ambassadør

Udenrigminister Jeppe Kofoed (S) har besluttet at fortsætte det danske ‘tech-diplomati’ efter Casper Klynges afgang. Nu går jagten ind efter Danmarks nye tech-ambassadør. Jobbet bliver snart slået op.

Flere dage efter at Danmarks tech-ambassadør gennem flere år, Casper Klynge, havde sidste arbejdsdag i dansk tjeneste, har udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) besluttet, at der skal udnævnes en ny ambassadør.

Ifølge Politiken har der ‘været usikkerhed’ om, hvorvidt Danmark overhovedet ville køre videre med det såkaldte tech-diplomati efter Casper Klynges afgang.

Han sagde for få dage siden farvel og tak til diplomatiet til fordel for en topstilling i Microsoft efter han for halvanden måned siden indleverede sin opsigelse.

Det kan du læse mere om her: Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Det var oprindeligt den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsens (LA) ide at udnævne verdens første tech-ambassadør.

Men resultaterne har været så gode, at Jeppe Kofoed altså nu vil videreføre arbejdet. Udenrigsministeriet vil nu slå jobbet op i løbet af nogle dage, hedder det.

“Vi har fået meget anerkendelse fra både lande og virksomheder. Det ligger mig meget på sinde, at vi bruger den stemme, Danmark har fået i kraft af vores tech-initiativ, til at være helt fremme for at sikre danske værdier i den teknologiske udvikling. Og det er kun blevet mere relevant i de tre år, der er gået. Tænk på, hvor meget tech-industrien betyder for den omkalfatring af vores liv, vores måde at være sammen på i verden, vi er vidne til,” siger Jeppe Kofoed til Politiken.

Han siger til avisen, at den kommende tech-ambassadør blandt andet vil få til opgave at fokusere på tech-kæmpernes skattebetalinger.

Computerworld besøgte i november Casper Klynge på tech-ambassadørens kontor i Silicon Valley.

Det kan du læse mere om her: Computerworld besøger Casper Klynge i San Francisco: "Du har stadigvæk en gruppe af virksomheder, som forsøger at tilsidesætte ethvert samfundsansvar"

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma

Fremtiden for posten som tech-ambassadør er endnu uvis efter Casper Klynges afgang: "Tech-dagsordenen vil også fremover være relevant"

Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere