Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Udenrigsministeriet indleder jagten efter ny tech-ambassadør

Udenrigminister Jeppe Kofoed (S) har besluttet at fortsætte det danske ‘tech-diplomati’ efter Casper Klynges afgang. Nu går jagten ind efter Danmarks nye tech-ambassadør. Jobbet bliver snart slået op.

Flere dage efter at Danmarks tech-ambassadør gennem flere år, Casper Klynge, havde sidste arbejdsdag i dansk tjeneste, har udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) besluttet, at der skal udnævnes en ny ambassadør.

Ifølge Politiken har der ‘været usikkerhed’ om, hvorvidt Danmark overhovedet ville køre videre med det såkaldte tech-diplomati efter Casper Klynges afgang.

Han sagde for få dage siden farvel og tak til diplomatiet til fordel for en topstilling i Microsoft efter han for halvanden måned siden indleverede sin opsigelse.

Det kan du læse mere om her: Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Det var oprindeligt den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsens (LA) ide at udnævne verdens første tech-ambassadør.

Men resultaterne har været så gode, at Jeppe Kofoed altså nu vil videreføre arbejdet. Udenrigsministeriet vil nu slå jobbet op i løbet af nogle dage, hedder det.

“Vi har fået meget anerkendelse fra både lande og virksomheder. Det ligger mig meget på sinde, at vi bruger den stemme, Danmark har fået i kraft af vores tech-initiativ, til at være helt fremme for at sikre danske værdier i den teknologiske udvikling. Og det er kun blevet mere relevant i de tre år, der er gået. Tænk på, hvor meget tech-industrien betyder for den omkalfatring af vores liv, vores måde at være sammen på i verden, vi er vidne til,” siger Jeppe Kofoed til Politiken.

Han siger til avisen, at den kommende tech-ambassadør blandt andet vil få til opgave at fokusere på tech-kæmpernes skattebetalinger.

Computerworld besøgte i november Casper Klynge på tech-ambassadørens kontor i Silicon Valley.

Det kan du læse mere om her: Computerworld besøger Casper Klynge i San Francisco: "Du har stadigvæk en gruppe af virksomheder, som forsøger at tilsidesætte ethvert samfundsansvar"

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma

Fremtiden for posten som tech-ambassadør er endnu uvis efter Casper Klynges afgang: "Tech-dagsordenen vil også fremover være relevant"

Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere