Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Snart slut med Waoo-monopol på Fyn: Energi Fyn åbner fibernet til 80.000 fynske husstande for alle aktører

Energi Fyn åbner sit fibernet for konkurrence og inviterer internet- og tv-udbydere inden for på nettet, der når ud til 80.000 fynske husstande.

Det sker fra begyndelsen af 2021, hvor Waoo - der i dag er eneste leverandør på det fynske fibernettet - kan se frem til at få kamp til stregen fra konkurrerende internet- og tv-leverandører.

Fra næste år vil Energi Fyn nemlig åbne nettet for alle markedet aktører.

“Hos Energi Fyn ønsker vi at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Derfor har vi besluttet at åbne vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, så man frit kan vælge mellem de forskellige udbyderes indhold,” lyder det fra Carsten Nedergaard Hansen, der er bredbåndsdirektør i Energi Fyn.

Waoo har siden 2010 været eneste indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet.

Det har sine historiske årsager, i det Energi Fyn er medejer af Waoo sammen med en række øvrige energiselskaber.

“Markedet har udviklet sig, og kunderne efterspørger flere muligheder på fibernettet,” lyder det fra Carsten Nedergaard Hansen.

Energi Fyn er nu godt i gang med at forberede fibernettet teknisk til at tage imod de nye indholdsudbydere.

Carsten Nedergaard Hansen peger på, at der en del tekniske udfordringer, der skal løses. Han regner med, at alt vil være på plads om et lille års tid.

“Der er mange tekniske snitflader og tilpasninger, der skal på plads, inden vi rent teknisk kan åbne nettet, så det vil resten af 2020 gå med. Vi skal udvikle en platform, der kan styre de udbud, der er, så vi kan stille nettene om. Og så afhænger det ikke kun af os, men også af hvornår de eksterne leverandører er klar med deres teknik, der kan kobles på vores fibernetværk,” siger han.

Energi Fyn forventer at have rundet fibernet ud til 80.000 fynske husstande inden nytår.

Læs også:

Waoo bliver landsdækkende: Udvider markant efter stor fusion

Waoo har masser af vækst - men dundrende underskud og en usikker fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere