Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Snart slut med Waoo-monopol på Fyn: Energi Fyn åbner fibernet til 80.000 fynske husstande for alle aktører

Energi Fyn åbner sit fibernet for konkurrence og inviterer internet- og tv-udbydere inden for på nettet, der når ud til 80.000 fynske husstande.

Det sker fra begyndelsen af 2021, hvor Waoo - der i dag er eneste leverandør på det fynske fibernettet - kan se frem til at få kamp til stregen fra konkurrerende internet- og tv-leverandører.

Fra næste år vil Energi Fyn nemlig åbne nettet for alle markedet aktører.

“Hos Energi Fyn ønsker vi at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Derfor har vi besluttet at åbne vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, så man frit kan vælge mellem de forskellige udbyderes indhold,” lyder det fra Carsten Nedergaard Hansen, der er bredbåndsdirektør i Energi Fyn.

Waoo har siden 2010 været eneste indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet.

Det har sine historiske årsager, i det Energi Fyn er medejer af Waoo sammen med en række øvrige energiselskaber.

“Markedet har udviklet sig, og kunderne efterspørger flere muligheder på fibernettet,” lyder det fra Carsten Nedergaard Hansen.

Energi Fyn er nu godt i gang med at forberede fibernettet teknisk til at tage imod de nye indholdsudbydere.

Carsten Nedergaard Hansen peger på, at der en del tekniske udfordringer, der skal løses. Han regner med, at alt vil være på plads om et lille års tid.

“Der er mange tekniske snitflader og tilpasninger, der skal på plads, inden vi rent teknisk kan åbne nettet, så det vil resten af 2020 gå med. Vi skal udvikle en platform, der kan styre de udbud, der er, så vi kan stille nettene om. Og så afhænger det ikke kun af os, men også af hvornår de eksterne leverandører er klar med deres teknik, der kan kobles på vores fibernetværk,” siger han.

Energi Fyn forventer at have rundet fibernet ud til 80.000 fynske husstande inden nytår.

Læs også:

Waoo bliver landsdækkende: Udvider markant efter stor fusion

Waoo har masser af vækst - men dundrende underskud og en usikker fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere