Artikel top billede

NNIT’s to topchefer, Per Kogut og Carsten Krogsgaard, går to millioner kroner ned i løn efter dårligt år

NNIT’s to topchefer, CEO Per Kogut og CFO Carsten Krogsgaard, er gået to millioner kroner ned i løn som en direkte konsekvens af NNIT’s katastrofe-år.

De to topchefer i NNIT, koncernchef Per Kogut og finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen, er sammenlagt gået to millioner kroner ned i løn i 2019.

Det er sket som en direkte konsekvens af katastrofe-året 2019, hvor NNIT’s aktiekurs styrtdykkede, flere store kunder sagde farvel til selskabet, og NNIT har lanceret en større omstruktureringsplan, der blandt andet vil føre til nedlæggelse af 250 stillinger.

Tallene fremgår af NNIT’s årsregnskab, men til ITWatch siger selskabets bestyrelsesformand, Carsten Dilling, at NNIT’s incitamentsprogrammer for lederne betyder, at lønnen falder, hvis ikke varen bliver leveret.

“Vores ledelsesteam har måttet se, at deres indtjening sidste år [2019, red] faldt med hvad der svarer til en tredjedel af den indtjening, de havde året før. Det er en direkte konsekvens af de oplevelser, vi havde sidste år,” siger han.

NNIT meddelte for tre uger siden, at CFO Carsten Krogsgaard er på vej ud af firmaet, og at hans afløser, Pernille Fabricius, vil overtage posten senest 1. august.

Det kan du læse mere om her: Ansættelse af ny finansdirektør markerer et paradigmeskifte i NNIT's topledelse: Her er Pernille Fabricius' største udfordring

Topchef Per Kogut sagde i januar til Computerworld, at det var hans mål, at der kom vækst i NNIT efter 2020, men at 2020 ikke så ud til at blive en dans på roser for NNIT.

Det kan du læse mere om her: NNIT-topchef Per Kogut forventer først vækst for NNIT om et år: "Vi har ingredienserne til at komme tilbage på banen".

Du finder NNIT’s årsregnskab for 2019 her.

Læs også:

NNIT's største kunde styrer slagets gang: "Hvis handlen med Novo Nordisk ikke var faldet, så havde det været en champagne-dag i dag"

Her er alt du skal vide om NNIT's krise - fra omfattende spareplan til regnskabsbrøler på seks måneder

Her er den benhårde lære af NNIT's krise: Derfor er det gået galt for selskabet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere