Artikel top billede

Her skal du passe på: Tre ud af fire ransomware-angreb sker uden for normal arbejdstid

Langt størstedelen af alle ransomware-angreb mod store virksomheder sker uden for den almindelige arbejdstid, ifølge det amerikanske it-sikkerhedsfirma FireEye.

76 procent af alle ransomware-angreb mod store virksomheder sker uden for den almindelige kontoritid.

Det er konklusionen i en ny rapport fra det amerikanske it-sikkerhedsfirma FireEye.

Analysen viser nærmere bestemt, at virksomhederne skal være særligt opmærksomme i hverdagene uden for den almindelige arbejdstid mellem klokken 08:00 om morgenen og 18:00 om aftenen.

Uden for den almindelige arbejdstid - og om natten - sættes 49 procent af alle ransomware-angreb nemlig ind, ifølge FireEye.

27 procent af angrebene sker henover weekenderne, hvilket betyder, at 76 procent af alle ransomware-angreb mod større virksomheder forekommer uden for den normale arbejdstid.

Det svarer til mere end tre ud af fire angreb rettes mod virksomhederne uden for den almindelige arbejdstid.

Læs også: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange

Denne type angreb er steget med 860 procent siden 2017

FireEye oplyser, at informationerne er indsamlet på baggrund af en række ransomware-angreb mellem 2017 og 2019, og rapporten viser altså, at under en fjerdedel af de samlede ransomware-angreb - nærmere bestemt 24 procent - sker i den almindelige arbejdstid.

FireEye forklarer de markante forskelle med, at der typisk ikke er særligt mange it-medarbejdere tilstede uden for almindelig arbejdstid, hvilket gør den periode til et oplagt tidspunkt at angribe på.

Det betyder, at selv hvis selskabets overvågning fanger ransomware-angrebet vil det tage længere tid for virksomheden at reagere på.

Og der er god grund til at øge virksomhedernes alarmberedskab.

Ifølge FireEye er ransomware-angreb, hvor en fyisk person står bag angrebet, nemlig steget med 860 procent siden 2017.

It-sikkerhedsfirmaet påpeger desuden, at det er alle selskaber over hele verden, der er udsat for denne trussel, hvilket vi allerede har set i Danmark.

Her har både A.P. Møller-Mærsk, Demant og ISS blevet udsat for voldsomme hacker-angreb siden sommeren 2017.

Læs også: Her er it-sikkerhedsplanen, der skal sikre FLSmidth mod at ende som Mærsk og Demant