Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Jobindex anmelder sig selv til Datatilsynet: Videregav personoplysninger til sine kunder

Den danske jobportal Jobindex har ikke informeret sin bruger om, at selskabets kunder har haft adgang til personoplysninger om brugerne.

Den danske jobportal Jobindex har anmeldt sig selv til Datatilsynet.

Det skyldes ifølge it-mediet Version2, at Jobindex ikke har informeret sine brugere om en mere end 10 år gammel praksis, hvor portalens kunder har haft adgang til personoplysninger om brugerne.

I virksomhedens betingelser har der blot stået, at data vil blive delt med Jobindex, men der blev ikke nævnt, at de også blev videregivet til kunderne.

”Vi har ikke fået informeret vores brugere tydeligt nok. Det skulle vi selvfølgelig have gjort. Det er en fejl, og det er vi kede af,” siger Kaare Danielsen, Jobindex’ administrerende direktør og stifter, til Version2.

Jobindex oplyser, at selskabet ikke ved, hvor mange brugere der er berørt. Men fejlen blev rettet 6. februar og selskabet har nu udsenddt en mail til 130.000 ud af selskabets 800.000 brugere, hvor fejlen bliver beklaget.

Kaare Danielsen stiftede i 1996 Jobindex, og i 2007 blev selskabet noteret på vækstbørsen First North North. Siden 2013 har Jobindex desuden været ejer af Computerworld.

Læs også: Corona-virus får Datatilsynet til at forlænge svarfrister: "Vi udviser en grad af forståelse, hvis man har problemer med at leve op til tidsfristerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere