Artikel top billede

Jobindex anmelder sig selv til Datatilsynet: Videregav personoplysninger til sine kunder

Den danske jobportal Jobindex har ikke informeret sin bruger om, at selskabets kunder har haft adgang til personoplysninger om brugerne.

Den danske jobportal Jobindex har anmeldt sig selv til Datatilsynet.

Det skyldes ifølge it-mediet Version2, at Jobindex ikke har informeret sine brugere om en mere end 10 år gammel praksis, hvor portalens kunder har haft adgang til personoplysninger om brugerne.

I virksomhedens betingelser har der blot stået, at data vil blive delt med Jobindex, men der blev ikke nævnt, at de også blev videregivet til kunderne.

”Vi har ikke fået informeret vores brugere tydeligt nok. Det skulle vi selvfølgelig have gjort. Det er en fejl, og det er vi kede af,” siger Kaare Danielsen, Jobindex’ administrerende direktør og stifter, til Version2.

Jobindex oplyser, at selskabet ikke ved, hvor mange brugere der er berørt. Men fejlen blev rettet 6. februar og selskabet har nu udsenddt en mail til 130.000 ud af selskabets 800.000 brugere, hvor fejlen bliver beklaget.

Kaare Danielsen stiftede i 1996 Jobindex, og i 2007 blev selskabet noteret på vækstbørsen First North North. Siden 2013 har Jobindex desuden været ejer af Computerworld.

Læs også: Corona-virus får Datatilsynet til at forlænge svarfrister: "Vi udviser en grad af forståelse, hvis man har problemer med at leve op til tidsfristerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.