Antallet af ransomware-angreb stiger: Corona-krisen øger risikoen for virksomheder

Center for Cybersikkerhed udsender en række advarsler mens corona-virussen spreder sig i Danmark. Den udløser nemlig større risiko for den digitale sikkerhed.

Danske virksomheder og offentlige myndigheder skal rette særligt fokus på ransomware-angreb.

Sådan lyder opfordringen fra Center for Cybersikkerhed, der har set en stigende trussel fra netop ransomware i løbet af det seneste år. Samtidig med corona-virussen er risikoen for at blive ramt blevet endnu større, vurderer centeret.

"Myndigheder og virksomheder er særligt sårbare under den igangværende corona-pandemi, hvor mange medarbejdere arbejder hjemme, og ressourcer i relation til opretholdelsen af it-drift er særligt sårbare eller kritiske," skriver Center for Cybersikkerhed.

Læs også: Microsoft advarer mod to kritiske Windows-sårbarheder: Har endnu ingen patch klar

Flere hackergrupper har meddelt, at man ikke vil angribe sundhedssektoren med ransomware-angreb under Corona-krisen.

Det advarer Center for Cybersikkerhed dog kraftigt imod at tro på. Samtidig henviser den danske cybermyndighed til, at der allerede er set flere angreb på europæiske hospitaler.

"Ransomware er desværre en hyldevare i kriminelle kredse. Derfor kan man ikke regne med enkelte udmeldinger om at holde igen med angreb," skriver Center for Cybersikkerhed på Twitter. Leverandører og hospitaler er særligt udsat
Både i Europa og Danmark er risikoen for at blive ramt af ransomware-angreb størst i sundhedssektoren men også for skoler, myndigheder og it-leverandører.

"Et målrettet ransomware-angreb mod danske myndigheder og virksomheder vil ikke kun påvirke den enkelte organisation, men kan potentielt også påvirke samfundsvigtige ydelser, hvis der er tale om organisationer i bestemte sektorer," skriver Center for Cybersikkerhed.

Læs også: Sikkerhedsekspert vil straffe hackere, der udnytter corona-krisen: "Vi vil finde jer og sørge for, at I bliver straffet"

Hackergruppen Maze Team har ifølge it-sikkerhedsvirksomheden ESET tilmeld tilbudt rabat på sine løsesummer, samtidig med at man afholder sig fra at angribe hospitaler.

I et form for marketingstunt har grupen meddelt, at man vil tilbyde 20 procent rabat på at få sine filer låst op igen på grund af corona-virussen.

"Maze Team er blevet tilkendt æren for at have offentliggjort sundhedsdata fra en række sundhedsorganisationer, der nægtede at betale løsesum," skriver ESET i en rapport.

Læs også: Vil tage corona-pres væk fra admins: Microsoft forlænger Windows 10-versioner med et halvt årPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.