Antallet af ransomware-angreb stiger: Corona-krisen øger risikoen for virksomheder

Center for Cybersikkerhed udsender en række advarsler mens corona-virussen spreder sig i Danmark. Den udløser nemlig større risiko for den digitale sikkerhed.

Danske virksomheder og offentlige myndigheder skal rette særligt fokus på ransomware-angreb.

Sådan lyder opfordringen fra Center for Cybersikkerhed, der har set en stigende trussel fra netop ransomware i løbet af det seneste år. Samtidig med corona-virussen er risikoen for at blive ramt blevet endnu større, vurderer centeret.

"Myndigheder og virksomheder er særligt sårbare under den igangværende corona-pandemi, hvor mange medarbejdere arbejder hjemme, og ressourcer i relation til opretholdelsen af it-drift er særligt sårbare eller kritiske," skriver Center for Cybersikkerhed.

Læs også: Microsoft advarer mod to kritiske Windows-sårbarheder: Har endnu ingen patch klar

Flere hackergrupper har meddelt, at man ikke vil angribe sundhedssektoren med ransomware-angreb under Corona-krisen.

Det advarer Center for Cybersikkerhed dog kraftigt imod at tro på. Samtidig henviser den danske cybermyndighed til, at der allerede er set flere angreb på europæiske hospitaler.

"Ransomware er desværre en hyldevare i kriminelle kredse. Derfor kan man ikke regne med enkelte udmeldinger om at holde igen med angreb," skriver Center for Cybersikkerhed på Twitter. Leverandører og hospitaler er særligt udsat
Både i Europa og Danmark er risikoen for at blive ramt af ransomware-angreb størst i sundhedssektoren men også for skoler, myndigheder og it-leverandører.

"Et målrettet ransomware-angreb mod danske myndigheder og virksomheder vil ikke kun påvirke den enkelte organisation, men kan potentielt også påvirke samfundsvigtige ydelser, hvis der er tale om organisationer i bestemte sektorer," skriver Center for Cybersikkerhed.

Læs også: Sikkerhedsekspert vil straffe hackere, der udnytter corona-krisen: "Vi vil finde jer og sørge for, at I bliver straffet"

Hackergruppen Maze Team har ifølge it-sikkerhedsvirksomheden ESET tilmeld tilbudt rabat på sine løsesummer, samtidig med at man afholder sig fra at angribe hospitaler.

I et form for marketingstunt har grupen meddelt, at man vil tilbyde 20 procent rabat på at få sine filer låst op igen på grund af corona-virussen.

"Maze Team er blevet tilkendt æren for at have offentliggjort sundhedsdata fra en række sundhedsorganisationer, der nægtede at betale løsesum," skriver ESET i en rapport.

Læs også: Vil tage corona-pres væk fra admins: Microsoft forlænger Windows 10-versioner med et halvt årPremium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.