Microsoft advarer mod to kritiske Windows-sårbarheder: Har endnu ingen patch klar

To kritiske sårbarheder er blevet opdaget af Microsoft. De kan få alvorlige konsekvenser for brugerne. Selskabet er endnu ikke klar med en patch til sårbarhederne.

Mere end en milliard Windows-brugere er sårbare over for en ny '0-day'- sårbarhed.

Det advarer Microsoft nu selv om, der er blevet gjort opmærksom på de to sårbarheder.

Både styresystemerne Windows 10 og 8.1 er sårbare over for de to 0-day trusler. Derudover er Windows 7 også omfattet af sårbarheden.

Styresystemet fik tidligere på året sin sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft, som altså ikke understøtter Windows 7 længere.

Læs også: Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"

Anbefalingen fra Microsoft er derfor, at alle får opdateret til Windows 10 hurtigst muligt.

Sårbarheden betyder, at hackere har mulighed for at eksekvere ondsindet kode på offerets system. Ifølge Microsoft er risikoen for Windows 10 brugere dog begrænset.

"For systemer der kører opdaterede versioner af Windows 10 vil et succelfuldt angreb kun kunne resultere i, at koden vil blive eksekveret i en AppContainer sandbox kontekst med begrænsede rettigheder og muligheden," lyder det fra den amerikanske it-gigant.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer: Opdater Windows 10 med det samme

Endnu ingen patch
Microsoft oplyser selv, at der endnu ikke er nogen patch klar til de mere end en milliard windows-brugere verden over.

Derfor anbefaler selskabet, at man i stedet sætter gang i en række såkaldte workarounds indtil Microsoft er klar med en sikkerhedsopdatering, der retter de to kritiske sårbarheder.

Ifølge den seneste opdatering på Microsofts hjemmeside har man endnu ikke et bud på, hvornår brugerne kan forvente at patchen er klar.

Man minder dog brugerne om, at den anden tirsdag i hver måned udsender Microsoft en rækker sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday.

Læs også: It-sikkerhedstruslerne stiger massivt, når du arbejder hjemme: "Brugerne sænker paraderne, fordi fokus er et andet sted"mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.