Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Microsoft advarer mod to kritiske Windows-sårbarheder: Har endnu ingen patch klar

To kritiske sårbarheder er blevet opdaget af Microsoft. De kan få alvorlige konsekvenser for brugerne. Selskabet er endnu ikke klar med en patch til sårbarhederne.

Mere end en milliard Windows-brugere er sårbare over for en ny '0-day'- sårbarhed.

Det advarer Microsoft nu selv om, der er blevet gjort opmærksom på de to sårbarheder.

Både styresystemerne Windows 10 og 8.1 er sårbare over for de to 0-day trusler. Derudover er Windows 7 også omfattet af sårbarheden.

Styresystemet fik tidligere på året sin sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft, som altså ikke understøtter Windows 7 længere.

Læs også: Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"

Anbefalingen fra Microsoft er derfor, at alle får opdateret til Windows 10 hurtigst muligt.

Sårbarheden betyder, at hackere har mulighed for at eksekvere ondsindet kode på offerets system. Ifølge Microsoft er risikoen for Windows 10 brugere dog begrænset.

"For systemer der kører opdaterede versioner af Windows 10 vil et succelfuldt angreb kun kunne resultere i, at koden vil blive eksekveret i en AppContainer sandbox kontekst med begrænsede rettigheder og muligheden," lyder det fra den amerikanske it-gigant.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer: Opdater Windows 10 med det samme

Endnu ingen patch

Microsoft oplyser selv, at der endnu ikke er nogen patch klar til de mere end en milliard windows-brugere verden over.

Derfor anbefaler selskabet, at man i stedet sætter gang i en række såkaldte workarounds indtil Microsoft er klar med en sikkerhedsopdatering, der retter de to kritiske sårbarheder.

Ifølge den seneste opdatering på Microsofts hjemmeside har man endnu ikke et bud på, hvornår brugerne kan forvente at patchen er klar.

Man minder dog brugerne om, at den anden tirsdag i hver måned udsender Microsoft en rækker sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday.

Læs også: It-sikkerhedstruslerne stiger massivt, når du arbejder hjemme: "Brugerne sænker paraderne, fordi fokus er et andet sted"