Artikel top billede

Europæiske telekæmper sender lokationsdata på samtlige kunder til EU

Otte af Europas største teleselskaber vil dele lokationsdata på deres brugere med EU som led i overblik over corona-virussen.

Otte af de største teleselskaber i Europa går med til at sende data på, hvor deres brugere opholder sig til EU.

De otte selskaber indsamler alle den såkaldte lokationsdata fra deres mobilmaster, der alle registrerer de telefoner, der koblet på dem samt hvornår det sker.

De otte teleselskaber er Vodafone, Deutsche Telecom, Orange, Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia og A1 Telekom Austria.

EU-Kommissionen vil anvende lokationsdata fra de otte teleselskaber til at koordinere indsatsen mod, at Covid-19 spreder sig yderligere, lyder det.

EU understreger, at alle data vil blive anonymiserede og slettet straks krisen er overstået.

Herhjemme har Statens Serum Institut anmodet om at få adgang til teleselskabernes lokationsdata på deres brugere af samme årsag.

Det kan du læse mere om her: Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere