Artikel top billede

Statens Serum Institut efter overvågningskritik: Vi vil altså ikke overvåge enkelte danskeres mobiltelefoner

Efter flere dages kritik afviser Staten Serum Institut påstanden om, at insituttet vil spore enkelttelefoner som led i corona-bekæmpelsen.

Statens Serum Institut afviser efter flere dages kritik blankt, at instituttet skulle have planer om at overvåge eller spore enkeltpersoners mobiltelefoner, skriver Jyllands-Posten.

Det sker efter, at det kom frem, at Statens Serum Institut havde ansøgt teleselskaberne om udlevering af lokationsdata fra teleselskabernes mobilmaster.

Det kan du læse mere om her: Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner

Fagforeningen Prosa har blandt andet advaret mod udleveringen af data og krævet svar på, hvad hvordan serum-instituttet præcist har tænkt sig at anvende de pågældende data.

Statens Serum Institut påpeger nu, at der har været tale om en ‘afgrundsdyb misforståelse’, at det er blevet udlagt som om, at instituttet ville kortlægge borgernes færden.

Det hverken kan eller vil nemlig spore enkeltindivider.

“Der er på ingen måde tale om sporing af enkelte mobiltelefoner eller enkeltborgere. Det, som vi gerne vil have fra telebranchen, er helt overordnede og fuldstændig anonymiserede oplysninger om antallet af mobiltelefoner, som har skiftet geografisk placering inden for et givet tidsrum,” siger overlæge Robert Skov fra instituttet til avisen.

En række af Europas store teleselskaber har indvilget i at sende lignende data på alle deres brugere til EU for at skabe et overblik over den såkaldte kontakthyppighed.

Det kan du læse mere om her: Europæiske telekæmper sender lokationsdata på samtlige kunder til EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere