Artikel top billede

Statens Serum Institut efter overvågningskritik: Vi vil altså ikke overvåge enkelte danskeres mobiltelefoner

Efter flere dages kritik afviser Staten Serum Institut påstanden om, at insituttet vil spore enkelttelefoner som led i corona-bekæmpelsen.

Statens Serum Institut afviser efter flere dages kritik blankt, at instituttet skulle have planer om at overvåge eller spore enkeltpersoners mobiltelefoner, skriver Jyllands-Posten.

Det sker efter, at det kom frem, at Statens Serum Institut havde ansøgt teleselskaberne om udlevering af lokationsdata fra teleselskabernes mobilmaster.

Det kan du læse mere om her: Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner

Fagforeningen Prosa har blandt andet advaret mod udleveringen af data og krævet svar på, hvad hvordan serum-instituttet præcist har tænkt sig at anvende de pågældende data.

Statens Serum Institut påpeger nu, at der har været tale om en ‘afgrundsdyb misforståelse’, at det er blevet udlagt som om, at instituttet ville kortlægge borgernes færden.

Det hverken kan eller vil nemlig spore enkeltindivider.

“Der er på ingen måde tale om sporing af enkelte mobiltelefoner eller enkeltborgere. Det, som vi gerne vil have fra telebranchen, er helt overordnede og fuldstændig anonymiserede oplysninger om antallet af mobiltelefoner, som har skiftet geografisk placering inden for et givet tidsrum,” siger overlæge Robert Skov fra instituttet til avisen.

En række af Europas store teleselskaber har indvilget i at sende lignende data på alle deres brugere til EU for at skabe et overblik over den såkaldte kontakthyppighed.

Det kan du læse mere om her: Europæiske telekæmper sender lokationsdata på samtlige kunder til EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere