Artikel top billede

Statens Serum Institut efter overvågningskritik: Vi vil altså ikke overvåge enkelte danskeres mobiltelefoner

Efter flere dages kritik afviser Staten Serum Institut påstanden om, at insituttet vil spore enkelttelefoner som led i corona-bekæmpelsen.

Statens Serum Institut afviser efter flere dages kritik blankt, at instituttet skulle have planer om at overvåge eller spore enkeltpersoners mobiltelefoner, skriver Jyllands-Posten.

Det sker efter, at det kom frem, at Statens Serum Institut havde ansøgt teleselskaberne om udlevering af lokationsdata fra teleselskabernes mobilmaster.

Det kan du læse mere om her: Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner

Fagforeningen Prosa har blandt andet advaret mod udleveringen af data og krævet svar på, hvad hvordan serum-instituttet præcist har tænkt sig at anvende de pågældende data.

Statens Serum Institut påpeger nu, at der har været tale om en ‘afgrundsdyb misforståelse’, at det er blevet udlagt som om, at instituttet ville kortlægge borgernes færden.

Det hverken kan eller vil nemlig spore enkeltindivider.

“Der er på ingen måde tale om sporing af enkelte mobiltelefoner eller enkeltborgere. Det, som vi gerne vil have fra telebranchen, er helt overordnede og fuldstændig anonymiserede oplysninger om antallet af mobiltelefoner, som har skiftet geografisk placering inden for et givet tidsrum,” siger overlæge Robert Skov fra instituttet til avisen.

En række af Europas store teleselskaber har indvilget i at sende lignende data på alle deres brugere til EU for at skabe et overblik over den såkaldte kontakthyppighed.

Det kan du læse mere om her: Europæiske telekæmper sender lokationsdata på samtlige kunder til EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere