Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Foto: Jacob Wittorff (Foto: Jacob Wittorff)

Twitter-stifter med kæmpe donation: Vil bruge 28 procent af sin formue på corona-hjælp

Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og Square, vil investere næsten syv milliarder kroner i en ny fond, der skal hjælpe folk, der er ramt af coronavirussen.

Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og fintech-virksomheden Square, oplyser sent tirsdag aften, at han vil donerer 28 procent af sin formue på nødhjælp relateret til corona-pandemien.

I en række tweets skriver Jack Dorsey, at han vil bruge én milliard dollar – svarende til 6,8 milliarder – kroner på formålet.

Beløebet vil blive finansieret via aktier i Square. Aktierne vil blive overført til en velgørenhedsfond med navnet Start Small, og herefter vil de løbende blive solgt.

Når pandemien er overstået, oplyser Jack Dorsey, at han vil bruge de resterende penge til projekter, der relaterer sig indførelsen af borgerløn og projekter der støtter pigers sundhed og uddannelse.

Håber andre lader sig inspirere

Jack Dorsey skriver på Twitter, at han vælger donerer pengene nu, fordi der er aktuelt hårdt brug for dem, og fordi han ønsker at opleve effekten donationer i løbet af sin egen livstid.

Twitter-stifteren opfordrer samtidig andre til at lade sig inspirere af hans donationer.

Amazon-stifteren Jeff Bezos har tidligere meddelt, at han under epidemien vil donere 100 millioner dollar såkaldte ’food banks’, som sikrer at fattige får brød på bordet under epidemien, mens Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan har doneret 25 millioner dollar til projekter, der skal finde nye behandlingsmuligheder for corona-patienter.

Microsoft-stifteren Bill Gates har også oplyst, at hans velgørenhedsorganisation investerer milliarder i udviklingen af vaccine mod coronavirus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere