Foto: Jacob Wittorff

Twitter-stifter med kæmpe donation: Vil bruge 28 procent af sin formue på corona-hjælp

Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og Square, vil investere næsten syv milliarder kroner i en ny fond, der skal hjælpe folk, der er ramt af coronavirussen.

Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og fintech-virksomheden Square, oplyser sent tirsdag aften, at han vil donerer 28 procent af sin formue på nødhjælp relateret til corona-pandemien.

I en række tweets skriver Jack Dorsey, at han vil bruge én milliard dollar – svarende til 6,8 milliarder – kroner på formålet.

Beløebet vil blive finansieret via aktier i Square. Aktierne vil blive overført til en velgørenhedsfond med navnet Start Small, og herefter vil de løbende blive solgt.

Når pandemien er overstået, oplyser Jack Dorsey, at han vil bruge de resterende penge til projekter, der relaterer sig indførelsen af borgerløn og projekter der støtter pigers sundhed og uddannelse. Håber andre lader sig inspirere
Jack Dorsey skriver på Twitter, at han vælger donerer pengene nu, fordi der er aktuelt hårdt brug for dem, og fordi han ønsker at opleve effekten donationer i løbet af sin egen livstid.

Twitter-stifteren opfordrer samtidig andre til at lade sig inspirere af hans donationer.

Amazon-stifteren Jeff Bezos har tidligere meddelt, at han under epidemien vil donere 100 millioner dollar såkaldte ’food banks’, som sikrer at fattige får brød på bordet under epidemien, mens Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan har doneret 25 millioner dollar til projekter, der skal finde nye behandlingsmuligheder for corona-patienter.

Microsoft-stifteren Bill Gates har også oplyst, at hans velgørenhedsorganisation investerer milliarder i udviklingen af vaccine mod coronavirus.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.