Artikel top billede

Foto: Jacob Wittorff

Twitter-stifter med kæmpe donation: Vil bruge 28 procent af sin formue på corona-hjælp

Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og Square, vil investere næsten syv milliarder kroner i en ny fond, der skal hjælpe folk, der er ramt af coronavirussen.

Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og fintech-virksomheden Square, oplyser sent tirsdag aften, at han vil donerer 28 procent af sin formue på nødhjælp relateret til corona-pandemien.

I en række tweets skriver Jack Dorsey, at han vil bruge én milliard dollar – svarende til 6,8 milliarder – kroner på formålet.

Beløebet vil blive finansieret via aktier i Square. Aktierne vil blive overført til en velgørenhedsfond med navnet Start Small, og herefter vil de løbende blive solgt.

Når pandemien er overstået, oplyser Jack Dorsey, at han vil bruge de resterende penge til projekter, der relaterer sig indførelsen af borgerløn og projekter der støtter pigers sundhed og uddannelse.

Håber andre lader sig inspirere

Jack Dorsey skriver på Twitter, at han vælger donerer pengene nu, fordi der er aktuelt hårdt brug for dem, og fordi han ønsker at opleve effekten donationer i løbet af sin egen livstid.

Twitter-stifteren opfordrer samtidig andre til at lade sig inspirere af hans donationer.

Amazon-stifteren Jeff Bezos har tidligere meddelt, at han under epidemien vil donere 100 millioner dollar såkaldte ’food banks’, som sikrer at fattige får brød på bordet under epidemien, mens Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan har doneret 25 millioner dollar til projekter, der skal finde nye behandlingsmuligheder for corona-patienter.

Microsoft-stifteren Bill Gates har også oplyst, at hans velgørenhedsorganisation investerer milliarder i udviklingen af vaccine mod coronavirus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
DXC Technology færdig som leverandør af Den Digitale Tinglysning: Netcompany indsættes som ny leverandør
Netcompany bliver ny leverandør af Den Digitale Tinglysning, som DXC Technology har stået for i de seneste mange år.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.