Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU advarer mod EU-landenes tracking-apps mod corona

EU-landene bør ikke satse på at udvikle hver deres tracking-app i bekæmpelsen mod corona-virussen, mener EU’s data-beskyttelsesmyndighed.

Den europæiske tilsynsførende for data-beskyttelse hejser advarsels-flagene over for efterhånden mange lande, der har lanceret deres egne tracking-apps, som skal anvendes til at holde styr på, hvordan corona-virussen spreder sig.

Det gælder også Danmark, hvor Netcompany skal udvikle den danske trackingapp, som du kan læse mere om her: Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser.

Men det er ikke nogen god ide, lyder det fra EU’s såkaldte EDPS, tilsynsførende for databeskyttelse i EU [‘European Data Protection Supervisor,’ red], polakken Wojciech Wiewiórowski.

Han mener, at problemet alene kan løses ved istedet at satse på en enkelt EU-app.

“Vi vil ikke være i stand til at løse det alene med nationale værktøjer,” siger han til BBC.

De nationale tracking-apps er flere steder blevet kritiseret for at tracke følsomme lokationsdata for national-staterne.

Kritikere frygter blandt andet, at staterne ikke uden videre vil høre op med at tracke disse data, når krisen er overstået.

Wojciech Wiewiórowski siger ifølge BBC, at han mener, at tracking kan være et ‘nyttigt spor’ at bevæge sig ud af i bekæmpelsen af corona-virussen.

Han understreger dog, at man skal sikre, at alle de nationale apps, er midlertidige og ikke anvendes på længere sigt efter krisen samt at de har begrænset anvendelse alene rettet mod det strengt nødvendige.

Han peger også på, at de nationale apps kun må have begrænset adgang til data og at man skal være klar over nøjagtigt hvem, der har adgang til disse data.

Læs også:

Google frigiver overblik over lokationsdata på brugere i 131 lande: Se de danske bevægelsesmønstre her

Prosa advarer mod misbrug af data fra ny app: "Der ligger mange interesser bag det her udover at forhindre spredning af den her virus"

Mobilselskabet 3 klar med oversigt: Sådan bevæger vores brugere sig rundt i Danmark lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere