Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU advarer mod EU-landenes tracking-apps mod corona

EU-landene bør ikke satse på at udvikle hver deres tracking-app i bekæmpelsen mod corona-virussen, mener EU’s data-beskyttelsesmyndighed.

Den europæiske tilsynsførende for data-beskyttelse hejser advarsels-flagene over for efterhånden mange lande, der har lanceret deres egne tracking-apps, som skal anvendes til at holde styr på, hvordan corona-virussen spreder sig.

Det gælder også Danmark, hvor Netcompany skal udvikle den danske trackingapp, som du kan læse mere om her: Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser.

Men det er ikke nogen god ide, lyder det fra EU’s såkaldte EDPS, tilsynsførende for databeskyttelse i EU [‘European Data Protection Supervisor,’ red], polakken Wojciech Wiewiórowski.

Han mener, at problemet alene kan løses ved istedet at satse på en enkelt EU-app.

“Vi vil ikke være i stand til at løse det alene med nationale værktøjer,” siger han til BBC.

De nationale tracking-apps er flere steder blevet kritiseret for at tracke følsomme lokationsdata for national-staterne.

Kritikere frygter blandt andet, at staterne ikke uden videre vil høre op med at tracke disse data, når krisen er overstået.

Wojciech Wiewiórowski siger ifølge BBC, at han mener, at tracking kan være et ‘nyttigt spor’ at bevæge sig ud af i bekæmpelsen af corona-virussen.

Han understreger dog, at man skal sikre, at alle de nationale apps, er midlertidige og ikke anvendes på længere sigt efter krisen samt at de har begrænset anvendelse alene rettet mod det strengt nødvendige.

Han peger også på, at de nationale apps kun må have begrænset adgang til data og at man skal være klar over nøjagtigt hvem, der har adgang til disse data.

Læs også:

Google frigiver overblik over lokationsdata på brugere i 131 lande: Se de danske bevægelsesmønstre her

Prosa advarer mod misbrug af data fra ny app: "Der ligger mange interesser bag det her udover at forhindre spredning af den her virus"

Mobilselskabet 3 klar med oversigt: Sådan bevæger vores brugere sig rundt i Danmark lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere