Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU advarer mod EU-landenes tracking-apps mod corona

EU-landene bør ikke satse på at udvikle hver deres tracking-app i bekæmpelsen mod corona-virussen, mener EU’s data-beskyttelsesmyndighed.

Den europæiske tilsynsførende for data-beskyttelse hejser advarsels-flagene over for efterhånden mange lande, der har lanceret deres egne tracking-apps, som skal anvendes til at holde styr på, hvordan corona-virussen spreder sig.

Det gælder også Danmark, hvor Netcompany skal udvikle den danske trackingapp, som du kan læse mere om her: Danmark på vej med særlig corona-app - skal overvåge og registrere dine bevægelser.

Men det er ikke nogen god ide, lyder det fra EU’s såkaldte EDPS, tilsynsførende for databeskyttelse i EU [‘European Data Protection Supervisor,’ red], polakken Wojciech Wiewiórowski.

Han mener, at problemet alene kan løses ved istedet at satse på en enkelt EU-app.

“Vi vil ikke være i stand til at løse det alene med nationale værktøjer,” siger han til BBC.

De nationale tracking-apps er flere steder blevet kritiseret for at tracke følsomme lokationsdata for national-staterne.

Kritikere frygter blandt andet, at staterne ikke uden videre vil høre op med at tracke disse data, når krisen er overstået.

Wojciech Wiewiórowski siger ifølge BBC, at han mener, at tracking kan være et ‘nyttigt spor’ at bevæge sig ud af i bekæmpelsen af corona-virussen.

Han understreger dog, at man skal sikre, at alle de nationale apps, er midlertidige og ikke anvendes på længere sigt efter krisen samt at de har begrænset anvendelse alene rettet mod det strengt nødvendige.

Han peger også på, at de nationale apps kun må have begrænset adgang til data og at man skal være klar over nøjagtigt hvem, der har adgang til disse data.

Læs også:

Google frigiver overblik over lokationsdata på brugere i 131 lande: Se de danske bevægelsesmønstre her

Prosa advarer mod misbrug af data fra ny app: "Der ligger mange interesser bag det her udover at forhindre spredning af den her virus"

Mobilselskabet 3 klar med oversigt: Sådan bevæger vores brugere sig rundt i Danmark lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere