Artikel top billede

Aula blev kritiseret af lærere på pilotskoler inden lancering

Lærere på de pilotskoler, der testede skolesystemet Aula inden lanceringen, var ikke tilfredse med systemet, der blev kritiseret for at have store mangler som arbejdsredskab for dem.

Allerede inden de danske skolers store fællessystem Aula blev taget i brug i efteråret 2019, blev systemet udsat for kritik fra lærerne på de pilotskoler, der skulle teste systemet.

Det viser aktindsigt, som bladet Folkeskolen har indhentet om udviklingsforløbet af systemet.

Her fremgår det ifølge bladet af korrespondance mellem KL, Kombit og de pågældende pilotkommuner, at ‘advarselslamperne gang på gang lyste rødt.’

Lærerne mente ikke mindst, at den nye platform var mere rettet mod forældrene end på læreropgaven.

Og kritikken fortsat efter lanceringen.

“Vi hører en generel frustration over, at Aula ikke kan bruges til at løse opgaver omkring intern organisering og kommunikation på skolen tilfredsstillende. Det er et kæmpe problem, for hele systemets legitimitet reduceres på daglig basis for dem, der bruger det,” siger næstformand i Århus Lærerforening, Dorthe Ryom Fisker, til Folkeskolen, efter hun har været med i pilotprojektet.

Læs også:

Her er planen for den næste store udrulning af Aula

Netcompany står til at score ekstragevinst på at videresælge Aula og Digital Post over hele verden: "Det er en genial manøvre for Netcompany"

Aula er næsten dobbelt så dyr per elev som Skoleintra: Her er priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere