Artikel top billede

Google kan være på vej med sit eget betalings-kort: Tester lige nu 'Google Card'

Google er i fuld gang med at teste et kommende fysisk betalingskort.

Google er godt i gang med at teste sit eget betalingskort, der skal kunne anvendes sammen med Googles betalings-system, Google Pay.

Ifølge amerikanske TechCrunch vil lanceringen af kortet betyde, at Google Pay bliver et komplet betalingssystem, hvor brugerne vil kunne betale både med kort, mobil-telefon og online.

Det kommende betalingskort kommer angiveligt til at hedde Google Card og skal lanceres i samarbejde med Visa.

I dag kan man alene anvende Google Pay online samt som ‘peer-to-peer’-betaling ved at tilknytte et klassisk betalingskort til kontoen.

Med det planlægger Google at indføre forskellige elementer, som vi i dag kender fra de etablerede bank-løsninger - eksempelvis nemt overblik over indkøb, saldo og låsning af konto.

Hertil kommer, at Google meget vel vil inddrage data fra eksempelvis Google Maps som service til brugerne.

Korte vil blive udstedt i samarbejde med forskellige banker, skriver det amerikanske medie. De tæller CITI og Stanford Federal Credit Union.

TechCrunch peger på, at der i lanceringen af betalingskortet ligger et stort indtjeningspotentiale for Google, der i givet fald vil kunne begynde at opkræve gebyrer for betalinger eller lignende.

Samtidig vil Google kunne høste vigtige data om indkøb og betalinger, som selskabet vil kunne anvende i dets annonce-forretning.

Stor-konkurrenten Apple har allerede et betalingskort - Apple Card - der er et klassisk kreditkort.

Google Card står dog til alene at blive et debet-kort - altså et betalingskort, som man kun kan betale med, hvis der er dækning for beløbet på kontoen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere