Artikel top billede

Google kan være på vej med sit eget betalings-kort: Tester lige nu 'Google Card'

Google er i fuld gang med at teste et kommende fysisk betalingskort.

Google er godt i gang med at teste sit eget betalingskort, der skal kunne anvendes sammen med Googles betalings-system, Google Pay.

Ifølge amerikanske TechCrunch vil lanceringen af kortet betyde, at Google Pay bliver et komplet betalingssystem, hvor brugerne vil kunne betale både med kort, mobil-telefon og online.

Det kommende betalingskort kommer angiveligt til at hedde Google Card og skal lanceres i samarbejde med Visa.

I dag kan man alene anvende Google Pay online samt som ‘peer-to-peer’-betaling ved at tilknytte et klassisk betalingskort til kontoen.

Med det planlægger Google at indføre forskellige elementer, som vi i dag kender fra de etablerede bank-løsninger - eksempelvis nemt overblik over indkøb, saldo og låsning af konto.

Hertil kommer, at Google meget vel vil inddrage data fra eksempelvis Google Maps som service til brugerne.

Korte vil blive udstedt i samarbejde med forskellige banker, skriver det amerikanske medie. De tæller CITI og Stanford Federal Credit Union.

TechCrunch peger på, at der i lanceringen af betalingskortet ligger et stort indtjeningspotentiale for Google, der i givet fald vil kunne begynde at opkræve gebyrer for betalinger eller lignende.

Samtidig vil Google kunne høste vigtige data om indkøb og betalinger, som selskabet vil kunne anvende i dets annonce-forretning.

Stor-konkurrenten Apple har allerede et betalingskort - Apple Card - der er et klassisk kreditkort.

Google Card står dog til alene at blive et debet-kort - altså et betalingskort, som man kun kan betale med, hvis der er dækning for beløbet på kontoen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere