Artikel top billede

Google kan være på vej med sit eget betalings-kort: Tester lige nu 'Google Card'

Google er i fuld gang med at teste et kommende fysisk betalingskort.

Google er godt i gang med at teste sit eget betalingskort, der skal kunne anvendes sammen med Googles betalings-system, Google Pay.

Ifølge amerikanske TechCrunch vil lanceringen af kortet betyde, at Google Pay bliver et komplet betalingssystem, hvor brugerne vil kunne betale både med kort, mobil-telefon og online.

Det kommende betalingskort kommer angiveligt til at hedde Google Card og skal lanceres i samarbejde med Visa.

I dag kan man alene anvende Google Pay online samt som ‘peer-to-peer’-betaling ved at tilknytte et klassisk betalingskort til kontoen.

Med det planlægger Google at indføre forskellige elementer, som vi i dag kender fra de etablerede bank-løsninger - eksempelvis nemt overblik over indkøb, saldo og låsning af konto.

Hertil kommer, at Google meget vel vil inddrage data fra eksempelvis Google Maps som service til brugerne.

Korte vil blive udstedt i samarbejde med forskellige banker, skriver det amerikanske medie. De tæller CITI og Stanford Federal Credit Union.

TechCrunch peger på, at der i lanceringen af betalingskortet ligger et stort indtjeningspotentiale for Google, der i givet fald vil kunne begynde at opkræve gebyrer for betalinger eller lignende.

Samtidig vil Google kunne høste vigtige data om indkøb og betalinger, som selskabet vil kunne anvende i dets annonce-forretning.

Stor-konkurrenten Apple har allerede et betalingskort - Apple Card - der er et klassisk kreditkort.

Google Card står dog til alene at blive et debet-kort - altså et betalingskort, som man kun kan betale med, hvis der er dækning for beløbet på kontoen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere