Danish Agro ramt af ransomware-angreb

Søndag er Danish Agro blevet udsat for et hackerangreb. Koncernen arbejder nu på at gendanne it-systemerne.

Danish Agro-koncernen, der er ejet af 9.000 danske landmænd, er søndag blevet ramt af et ransomware-angreb.

Det oplyser koncernen i en meddelelse.

"Danish Agro var i går (søndag, red.) målet for et ransomware-angreb, som påvirker dele af koncernens it-miljø. Vores produktion og levering af foder, planteværn, gødning og såsæd er ikke påvirket af hændelsen, men angrebet giver os nogle praktiske udfordringer i forhold til bestilling og levering. Vi beder derfor om, at du som kunde bestiller dine varer gennem vores Kundeportal i det omfang, det er muligt," lyder det i meddelelsen.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet

Arbejder på at gendanne it-systemer
Alle kunder opfordres derfor til at kontakte virksomheden via telefon eller email, mens der arbejedes på at gendanne it-systemerne.

"Vi håber, at du vil have forståelse for, at ting kan komme til at tage lidt længere tid. Vi arbejder på højtryk med teknikere og erfarne eksterne it-specialister på at gendanne it-systemerne. I mellemtiden vil vi på bedst mulig vis fortsætte med at servicere alle vores kunder," lyder det.

Over for mediet AgriWatch ønsker Søren Møgelvang, kommunikationsdirektør i Danish Agro, ikke at svare på, hvorvidt selskabet er blevet bedt om at betale en løsesum af hackerne?

Er det en løsesum, som I vil betale?

"Det har jeg ingen kommentar til. Det er nogle, der forstyrrer driften for at få noget ud af det. Vi er i tæt kontakt med myndighederne omkring håndteringen af den her sag. Det er det, som vi har fokus på nu, og så har jeg ikke flere kommentarer til det," siger Søren Møgelvand.
Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.