Artikel top billede

Danish Agro ramt af ransomware-angreb

Søndag er Danish Agro blevet udsat for et hackerangreb. Koncernen arbejder nu på at gendanne it-systemerne.

Danish Agro-koncernen, der er ejet af 9.000 danske landmænd, er søndag blevet ramt af et ransomware-angreb.

Det oplyser koncernen i en meddelelse.

"Danish Agro var i går (søndag, red.) målet for et ransomware-angreb, som påvirker dele af koncernens it-miljø. Vores produktion og levering af foder, planteværn, gødning og såsæd er ikke påvirket af hændelsen, men angrebet giver os nogle praktiske udfordringer i forhold til bestilling og levering. Vi beder derfor om, at du som kunde bestiller dine varer gennem vores Kundeportal i det omfang, det er muligt," lyder det i meddelelsen.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet

Arbejder på at gendanne it-systemer

Alle kunder opfordres derfor til at kontakte virksomheden via telefon eller email, mens der arbejedes på at gendanne it-systemerne.

"Vi håber, at du vil have forståelse for, at ting kan komme til at tage lidt længere tid. Vi arbejder på højtryk med teknikere og erfarne eksterne it-specialister på at gendanne it-systemerne. I mellemtiden vil vi på bedst mulig vis fortsætte med at servicere alle vores kunder," lyder det.

Over for mediet AgriWatch ønsker Søren Møgelvang, kommunikationsdirektør i Danish Agro, ikke at svare på, hvorvidt selskabet er blevet bedt om at betale en løsesum af hackerne?

Er det en løsesum, som I vil betale?

"Det har jeg ingen kommentar til. Det er nogle, der forstyrrer driften for at få noget ud af det. Vi er i tæt kontakt med myndighederne omkring håndteringen af den her sag. Det er det, som vi har fokus på nu, og så har jeg ikke flere kommentarer til det," siger Søren Møgelvand.