Artikel top billede

Morgen-briefing: Facebook introducerer ny gaming-app / Mobilforbruget stiger under corona-krisen / Nu kan par i New York blive gift over Zoom

Facebook introducerer ny gaming-app. Mobilforbruget stiger under corona-krisen. Nu kan par i New York blive gift over Zoom. Fem mest downloadede apps tjener knap én milliard kroner. 14 lande bruger smitte-app mod corona.

Godmorgen denne tirsdag morgen. Vi tager endnu engang en gennemgang af dagens første korte it-nyheder.

Dagens nyhedsoverblik er sammensat af Jakob Schjoldager.

Facebook introducerer ny gaming-app

Sociale medie-giganten Facebook er tilsyneladende klar til at brede sig over endnu et forretningsområde.

Selskabet vil nemlig ifølge flere medie bevæge sig ind på gaming-markedet. Mere bestemt streaming af gaming.

Det skriver The Verge.

Der er tale om en app, der skal tage kampen op mod Twitch og Youtube, der i dag er de to favoritter når gamere over hele verden skal dele deres spil-præstationer.

Appen hedder Facebook Gaming og kan downloades nu i Google Play.

Mobilforbruget stiger under corona-krisen

Corona-krisen betyder at danskerne skal begrænse kontakten med andre mennesker. Men det betyder ikke, at vi ikke taler med hinanden. Tværtimod.

En rundspørge foretaget af Ekstra Bladet blandt danske teleselskaber viser nemlig, at mobilforbruget er i højeste gear.

"Både tale- og dataforbruget har ligget væsentligt højere end normalt gennem den seneste måneds tid som følge af nedlukningen og det hjemmearbejde, skolearbejde og spil/underholdning, som følger med," siger Mads Houe, der er pressechef hos Telia, til avisen.

Flere teleselskaber har især set en stigning i mobiltrafikken umiddelbart efter Mette Frederiksens mest dramatiske pressemøder.

Nu kan par i New York blive gift over Zoom

I USA er staten New York særlig hårdt ramt af coronavirussen.

Derfor er delstatens bryllups-bureauer også lukket ned i kampen mod virussen. Men det behøver ikke at betyde, at bryllupperne skal aflyses.

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, har nemlig udstedt en såkaldt executive order, der giver mulighed for at vie par gennem videotjenester som eksempelvis Zoom.

Det skriver guvernøren på Twitter.

"Nu er der ingen undskyldninger, når spørgsmålet om ægteskab bliver nævnt," sagde Andrew Cuomo ifølge The Verge i en presse-briefing efterfølgende.

Fem mest downloadede apps tjener knap én milliard kroner

Mens de fleste mennesker verden over bliver opfordret til at blive hjemme tjener app-udviklerne styrtende med penge.

I hvert fald hvis man er blandt de mest downloadede apps.

En opgørelse fra Golden Casino News viser, at de fem mest downloadede apps til iPhone til sammen har tjent 142 millioner dollar.

Det svarer til mere end 900 millioner kroner i omsætning alene i marts måned.

På trods af opfordringen til at undgå social kontakt, så er det dating-appen Tinder, der havde den største indtjening i marts med en omsætning på 247 millioner kroner.

14 lande bruger smitte-app mod corona

De danske myndigheder har varslet, at Danmark kommer til at benytte en ny app, der skal følge udviklingen i smitten af coronavirus i Danmark.

Det bliver Netcompany, der skal stå for udviklingen, men den bliver langt fra banebrydende.

Der er nemlig allerede 14 lande, der har taget en app i brug til at opspore smittemønstre hos deres befolkning. Det skriver Finans.

Derudover har 24 lande verden over valgt at bruge teledata til at opspore smittespredningen, skriver mediet.
Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.