Artikel top billede

Kunstig intelligens skal hjælpe danske hospitaler med coronapatienter

Forskere fra Københavns Universitet arbejder lige nu på modeller med kunstig intelligens, der skal bruges til at forudse coronapatienters behov for respirator og intensiv behandling.

Et hold forskere fra Københavns Universitet er i fuld gang med at sætte kunstig intelligens i arbejde i forsøget på at forudse coronapatienters behov for intensiv behandling og respiratorer.

Det skriver DR.

Ud fra kliniske data og røntgenscanninger af lunger er det målet, at teknologien skal forudse mere præcist behovet for behandling og respiratorer, hvilke især kan hjælpe til med planlægningen på hospitalerne.

Forskerne vil havde de første grove modeller færdig snarest, og ambitionen er, at et konkret produkt i løbet af de næste to måneder skal ramme de danske hospitaler.

Innovationsfonden har desuden givet et millionbeløb til den danske diagnostikvirksomhed Cerebriu, der arbejder på at bygge produktet på baggrund af forskningen.

"Vi regner med i løbet af juni at kunne tage det i brug på Rigshospitalet. Der skulle det gerne være klar. Så er det i en slags pilotprøve på Rigshospitalet," lyder det fra Robert Lauritzen, der er administrerende direktør og medstifter i Cerebriu.

Læs også: Tech Datas salgsdirektør Brian Trolle har været alvorlig syg med corona: “Jeg frygtede, at jeg aldrig ville komme til at se min familie igen”

Planen er, at produktet skal kunne anvendes på flere af landets hospitaler til efteråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere