Artikel top billede

Enigt Folketing vil have nye it-løsninger til skattevæsenet

Samtlige Folketingets partier er klar til en markant styrkelse af skattevæsenet, der inkluderer ‘nye værktøjer, nye analyseredskaber og nye it-løsninger.”

Alle partier i Folketinget er enige om, at skattevæsenet skal styrkes markant i de kommende år.

De har nu indgået en aftale om første etape af den skattereform, der blandt andet vil betyde, at der skal ansættes 250 nye medarbejdere inden nytår.

“Aftalen er første etape i ambitiøs reform af skattekontrollen og har fokus på hvidvaskområdet, momsområdet, behandlingen af straffesager samt bekæmpelsen af skattely,” lyder det fra Skatteministeriet.

Aftalen betyder samtidig, at der skal sættes et ‘omfattende arbejde’ i gang med implementering af nye it-værktøjer, hedder det.

Det omfattende arbejde “skal sikre nye værktøjer, nye analyseredskaber og nye it-løsninger, der skal understøtte kontrolarbejdet,” meddeler Skatteministeriet.

“Skattekontrollen er i dag udfordret af manglende ressourcer og nye og mere komplicerede typer af svindel. Derfor er det helt afgørende, at vi skruer op for indsatsen på de her områder. Men det kan ikke stå alene. Vi skal også være bedre til at vejlede de virksomheder, der gerne vil følge reglerne. For vi ved, at en stor del af årsagen til den manglende regelefterlevelse er fejl. De fleste ønsker med andre ord at følge reglerne, og dem skal vi selvfølgelig hjælpe,” siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Du finder hele meddelelsen fra Skatteministeriet her.

Skattevæsenetet har i flere år været i gang med en stor ombygning på it-siden, hvor ikke mindst det såkaldte indrivelsessystem i flere omgange har voldt store problemer.

Det kan du læse mere om her: Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Læs også:

Udgifter til nyt it-system i Skat er løbet løbsk - steget med to milliarder kroner på tre år

Nye it-systemer skal kombineres med enklere skatteregler, siger skatteminister Morten Bødskov

Tårnhøjt forbrug: Skat har købt eksterne it-konsulenter for 341 millioner kroner på blot tre måneder: Se her hvad konsulenterne er blevet købt til
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere