Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Enigt Folketing vil have nye it-løsninger til skattevæsenet

Samtlige Folketingets partier er klar til en markant styrkelse af skattevæsenet, der inkluderer ‘nye værktøjer, nye analyseredskaber og nye it-løsninger.”

Alle partier i Folketinget er enige om, at skattevæsenet skal styrkes markant i de kommende år.

De har nu indgået en aftale om første etape af den skattereform, der blandt andet vil betyde, at der skal ansættes 250 nye medarbejdere inden nytår.

“Aftalen er første etape i ambitiøs reform af skattekontrollen og har fokus på hvidvaskområdet, momsområdet, behandlingen af straffesager samt bekæmpelsen af skattely,” lyder det fra Skatteministeriet.

Aftalen betyder samtidig, at der skal sættes et ‘omfattende arbejde’ i gang med implementering af nye it-værktøjer, hedder det.

Det omfattende arbejde “skal sikre nye værktøjer, nye analyseredskaber og nye it-løsninger, der skal understøtte kontrolarbejdet,” meddeler Skatteministeriet.

“Skattekontrollen er i dag udfordret af manglende ressourcer og nye og mere komplicerede typer af svindel. Derfor er det helt afgørende, at vi skruer op for indsatsen på de her områder. Men det kan ikke stå alene. Vi skal også være bedre til at vejlede de virksomheder, der gerne vil følge reglerne. For vi ved, at en stor del af årsagen til den manglende regelefterlevelse er fejl. De fleste ønsker med andre ord at følge reglerne, og dem skal vi selvfølgelig hjælpe,” siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Du finder hele meddelelsen fra Skatteministeriet her.

Skattevæsenetet har i flere år været i gang med en stor ombygning på it-siden, hvor ikke mindst det såkaldte indrivelsessystem i flere omgange har voldt store problemer.

Det kan du læse mere om her: Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Læs også:

Udgifter til nyt it-system i Skat er løbet løbsk - steget med to milliarder kroner på tre år

Nye it-systemer skal kombineres med enklere skatteregler, siger skatteminister Morten Bødskov

Tårnhøjt forbrug: Skat har købt eksterne it-konsulenter for 341 millioner kroner på blot tre måneder: Se her hvad konsulenterne er blevet købt til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere