Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

E-Boks fordobler bundlinjen: Går helt fri af coronakrisen

Mens toplinjen tager et forsigtigt skub opad, formår e-Boks at fordoble resultatet på bundlinjen i det seneste regnskab.

Torsdag kan det digitale selskab e-Boks præsentere sit regnskab for 2019, og der er grund til optimisme hos det udskældte selskab.

E-Boks hæver nemlig omsætningen med godt 15 millioner, og lander på 231 millioner kroner for 2019.

Men særligt på bundlinjen klarer e-Boks det særligt godt. Her bliver resultatet for 2019 nemlig fordoblet sammenlignet med året før, hvor resultatet lød på 17, millioner kroner. I 2019 var det tal 39,4 millioner kroner.

Læs også: Her er årsagerne til de utallige e-Boks-nedbrud

E-Boks formår samtidig helt at undgå negative konsekvenser fra coronakrisen, der ellers martrer mange andre danske og udenlandske selskaber.

Ifølge regnskabet regner man heller ikke, at den nuværende pandemi kommer til at få de store konsekvenser fremadrettet.

"E-Boks forventer ikke nogen signifikant effekt fra Covid-19-situationen. Forretningens aktiviteter fortsætter på normalt niveau - dog har situationen indirekte påvirket organisationens normale arbejdsform," skriver ledelsen i regnskabet.

Selskabet har kæmpet med oppetiden på tjenesten, som e-Boks leverer til Digitaliseringsstyrelsen. Det betyder blandt andet, at e-Boks skal betale en bod til styrelsen for ikke at leve op til kontrakten.

Det bliver dog ikke nævnt i regnskabet.

Læs mere her: E-Boks har endnu ikke overholdt statens krav til oppetid i 2020: "Vi er først glade, når e-Boks kan levere den service, vi har aftalt i kontrakten"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.