Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Her er årsagerne til de utallige e-Boks-nedbrud

De mange nedbrud på e-Boks' Digital Post-løsning skyldes et sammensurium af problemer. Det afslører en rapport fra selskabet. Se alle problemerne her.

Danske e-Boks' Digital Post-løsning har været ramt af utallige nedbrud i den seneste tid.

Årsagerne til de mange nedbrud er angiveligt fejl i e-Boks' køsystem samt et overgravet kabel i Norge.

Det skriver Version2.

Computerworld har tidligere afsløret, hvordan selskabet ikke har kunnet overholde SLA-målet for oppetid i kontrakten med Digitaliseringstyrelsen på 99,5 procent i syv ud af de seneste otte måneder.

Misligholdelsen af kontrakten har medført økonomiske sanktioner fra staten til e-Boks.

Det kan du læse mere om her:Bøderegnen vælter ned over e-Boks: Har misset statens krav til oppetid i syv ud af de seneste otte måneder

Flere problemer

Version2 har fået adgang en såkaldt problem management-rapport fra e-Boks, og her fremgår det, at der er udfald på løsningens køsystem.

Derudover har der været problemer med alt fra et overgravet kabel i Norge til problemer med planlægningen.

"De oplevede symptomer har i hovedparten af tilfældene været de samme: Ustabile services, manglende adgang og reduceret funktionalitet. Selvom symptomerne har været ensartede, har de underliggende udfordringer været mangfoldige: Overgravet kabel i Norge, fejlbehæftet ændringsgennemførsel, kaskadeeffekt i vores beskedkø-system, kapacitetsplanlægning, konfigurationsfejl, etc," står der ifølge Version2 i rapporten.

Læs også: Derfor nærmer statens ejerskab af e-Boks sig vejs ende

Sammen med driftsleverandøren KMD har e-Boks nedsat en task force, der skal komme problemerne til livs, men der er endnu ikke noget nyt om, hvorvidt e-Boks har løst problemerne.

Ifølge e-Boks' egen opgørelse har der ikke været et nedbrud på tjenesten siden 31. januar.

I august 2021 overtager Netcompany driften af Digital Post-løsningen i Danmark.

Læs også: e-Boks-boss svarer Netcompany igen efter Digital Post-nederlag: "Når André Rogaczewski siger, at Netcompanys løsning er langt billigere end vores, er det en sandhed med modifikationer"
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.