Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nokia vil udvikle datacenter-software med Microsoft

Finske Nokia melder ud, at man vil indgå et samarbejde med Microsoft om udvikling af software til de store cloud-udbyderes datacentre.

Den finske netværksgigant Nokia melder tirsdag ud, at selskabet vil samarbejde med Microsoft om udvikling af software til datacentre.

Det skriver Reuters.

Samarbejdet indebærer, at Nokia udvider sit engagement og investeringer omkring udvikling af open source-operativsystemet SONiC, som Microsoft leder an.

"SONiC-initiativet repræsenterer endnu en dimension af vores samarbejde med Microsoft og er i overensstemmelse med vores engagement i forhold til kunder, der bygger de største og mest avancerede datacenterinfrastrukturer."

SONiC står for 'Software for Open Networking in the Cloud', og bliver brugt i datacentrene hos nogle af de største cloudy-ubydere.

Nokia kan samtidig melde, at virksomheden vil kaste langt flere investeringskroner ind i datacenter-netværk.

Læs også: Giganthandel under opsejling: Nokia forsvarer sig angiveligt mod en fjendtlig overtagelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere