Artikel top billede

Fire teleselskaber sikrer mobildækning på nye metrolinjer til efteråret

Til efteråret vil der fuld mobildækning på samtlige metrolinjer i hovedstaden. Fire danske mobilselskaber skal stå for arbejdet.

Siden september 2019 er 19 nye metrostationer åbnet i København.

De stationer sikrer to nye metrolinjer, men det har endnu ikke været muligt at opnå mobildækning for de passagerer, som rejser på de to nye linjer.

Men det er slut til efteråret.

Her vil der nemlig blive indført netværksforbindelse på strækningerne.

Det er de fire teleoperatørere 3, TDC, Telenor og Telia, som er gået sammen for at sikre "målrettet mobildækning af høj kvalitet" på de nye forbindelser i metroen i København," lyder det i en meddelelse fra Metroselskabet.

"Der er en række udfordringer ved at skulle installere den slags følsomt udstyr i tunneler, som i forvejen er fyldt med teknisk metroudstyr. Det er måske også en af grundene til, at mange andre metrosystemer i Europa og resten af verden ikke har den slags installationer," lyder det fra Metroselskabets direktør, Anne Grethe-Foss, i meddelelsen.

Allerede henover sommeren vil det være muligt at opnå mobildækning på visse strækninger, mens der vil være fuld mobildækning i løbet af efteråret.

Arbejdet vil blive udført, mens metroen er i drift.

Læs også: Cityringen lukkes i 14 dage på grund af software-opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere