Artikel top billede

Europæiske supercomputere hacket for at mine kryptovaluta

Universiteter over hele Europa er blevet udsat for hackerangreb på universiteternes supercomputere over den seneste uge.

Adskillige supercomputere på universiteter over hele Europa er i den forgangne uge blevet hacket med henblik på at mine kryptovaluta.

Storbritannien, Tyskland og Schweiz har alle observeret angreb på supercomputere, mens der også rapporteres om et lignende - men endnu ikke bekræftet tilfælde - i Spanien.

Det skriver ZDNet.

Universitetet i den skotske hovedstad Edinburgh, University of Edinburgh,
var først til at blive ramt.

Her er der tale om universitetets ARCHER-supercomputer.

Universitetet melder om, at systemet nu er blevet lukket ned, ligesom samtlige passwords er blevet nulstillet.

Den tyske delstat Baden-Württemberg melder ligeledes om fem registrerede angreb på supercomputere på universiteter i delstatens byer Stuttgart, Karlsruhe, Ulm og Tübingen.

I ugens løb af antallet af registrerede angreb vokset.

Tyske München og Zürich i Schweiz har ligeledes rapporteret angreb, men det formodes, at Barcelona også har været udsat.

Læs også: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere