Artikel top billede

Europæiske supercomputere hacket for at mine kryptovaluta

Universiteter over hele Europa er blevet udsat for hackerangreb på universiteternes supercomputere over den seneste uge.

Adskillige supercomputere på universiteter over hele Europa er i den forgangne uge blevet hacket med henblik på at mine kryptovaluta.

Storbritannien, Tyskland og Schweiz har alle observeret angreb på supercomputere, mens der også rapporteres om et lignende - men endnu ikke bekræftet tilfælde - i Spanien.

Det skriver ZDNet.

Universitetet i den skotske hovedstad Edinburgh, University of Edinburgh,
var først til at blive ramt.

Her er der tale om universitetets ARCHER-supercomputer.

Universitetet melder om, at systemet nu er blevet lukket ned, ligesom samtlige passwords er blevet nulstillet.

Den tyske delstat Baden-Württemberg melder ligeledes om fem registrerede angreb på supercomputere på universiteter i delstatens byer Stuttgart, Karlsruhe, Ulm og Tübingen.

I ugens løb af antallet af registrerede angreb vokset.

Tyske München og Zürich i Schweiz har ligeledes rapporteret angreb, men det formodes, at Barcelona også har været udsat.

Læs også: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere