Nu kommer Facebooks store Zoom-udfordrer - lanceres i næste uge

Facebooks udfordrer til Zoom, Messenger Room, er i fuld gang med at blive lanceret. USA, Canada og Mexico har allerede adgang til værktøjet, og i næste uge følger lande verden over.

Facebooks CEO Mark Zuckerberg har netop meddelt, at Facebooks videoværktøj, hvor op til 50 personer kan deltage på samme tid, Messenger Rooms, er i fuld gang med at blive rullet ud.

I første omgang er Facebooks svar på Zoom rullet ud i USA, Canada og Mexico, og i næste uge vil det blive lanceret verden over.

Det skriver Zdnet.

Messenger Rooms giver mulighed for via et link at samle op til 50 deltagere i den samme videochat.

Det er også muligt at oprette et videorum til en gruppe og et event eller at invitere sine Facebook-venner via funktionen News Feed.

Læs også: Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Ifølge Mark Zuckerberg er det særegne ved Messenger Room, at den er rettet mere mod social interaktion, og at man ikke behøver at have planlagt det på forhånd.

"WhatsApp og Messenger er allerede de mest populære videoopkaldstjenester globalt, men for store grupper er de fleste videotjenester derude designet til arbejde, ikke til sociale interaktioner. Messenger Rooms er gruppevideochat designet til sociale interaktioner," lyder det fra ham i et Facebook-indlæg.

Læs også: Facebook er et af de mest utroværdige it-selskaber i Danmark: "Meget tillid er gået tabt, og vi er stadig ikke ude på den anden side endnu"Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.