Artikel top billede

Australier slår verdensrekord i internethastighed: Nye vanvittige hastigheder gør det muligt at downloade 1.000 hd-film på ét sekund

Australske forskere har registreret en internethastighed på 44,2 terabit per sekund takket være en banebrydende teknologi, der i fremtiden kan være med til at tilfredstille vores umættelige behov for stadig mere båndbredde.

Et australsk forskerhold hævder, at det har sat hastighedsrekord på internettet.

Ifølge BBC har forskerne således registreret en hastighed på intet mindre end 44,2 terabit per sekund (tbps).

Det er en hastighed, der vil gøre det muligt at downloade mere end 1.000 hd-film på mindre end et sekund.

Til sammenligning viste en undersøgelse i 2019 fra det britiske firma Cable.co.uk, der sammenligner bredbåndspriser, at vi i Danmark har en gennemsnitlig hastighed på 49,19 mbit.

Brugte banebrydende teknologi

De australske forskere, der kommer fra universiteterne Monash University, Swinburne University og RMIT University, har dog også måtte tage usædvanlige metoder i brug for at opnå den høje hastighed.

Ifølge BBC har forskerne erstattet traditionel hardware fra teleudbyderne med et særligt stykke udstyr, der er kendt som en ”micro-comb.”

Udover micro-comben blev der ifølge BBC anvendt eksisterende teleinfrastruktur.

”Micro-combs tilbyder enorme muligheder for, at vi i fremtiden kan imødekomme verdens umættelige behov for båndbredde,” siger professor David fra Swinbrune University til BBC.

Kan styrke infrastrukturen

Selvom de enorme hastigheder, der blev opnået i forsøget, langt overgår behovet hos almindelige forbrugere i dag, så kan den bagvedliggende teknologi kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtidens informationssamfund.

Her kan teknologien være med til at styrke den generelle internetinfrastruktur og opfylde behovene i brancher med et særligt stort behov for båndbredde, lyder det ifølge BBC.

Bill Corcoran, der underviser i elektriske systemer og computersystemer på Monash University, påpeger over for BBC, at de nye forskningsresultater viser, at den fiberinfrastruktur, som gennem de seneste år er blevet udrullet i store dele af verden, også har potentiale til at kunne udgøre ryggraden i fremtidige kommunikationsnetværk.

”Og vi taler ikke bare om Netflix her. Den her data kan anvendes af selvkørende biler og fremtidige transportformer, og den kan bidrage inden for medicinalsektoren, uddannelsessektoren, finanssektoren og i e-handelsbranchen” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere