Artikel top billede

Australier slår verdensrekord i internethastighed: Nye vanvittige hastigheder gør det muligt at downloade 1.000 hd-film på ét sekund

Australske forskere har registreret en internethastighed på 44,2 terabit per sekund takket være en banebrydende teknologi, der i fremtiden kan være med til at tilfredstille vores umættelige behov for stadig mere båndbredde.

Et australsk forskerhold hævder, at det har sat hastighedsrekord på internettet.

Ifølge BBC har forskerne således registreret en hastighed på intet mindre end 44,2 terabit per sekund (tbps).

Det er en hastighed, der vil gøre det muligt at downloade mere end 1.000 hd-film på mindre end et sekund.

Til sammenligning viste en undersøgelse i 2019 fra det britiske firma Cable.co.uk, der sammenligner bredbåndspriser, at vi i Danmark har en gennemsnitlig hastighed på 49,19 mbit.

Brugte banebrydende teknologi

De australske forskere, der kommer fra universiteterne Monash University, Swinburne University og RMIT University, har dog også måtte tage usædvanlige metoder i brug for at opnå den høje hastighed.

Ifølge BBC har forskerne erstattet traditionel hardware fra teleudbyderne med et særligt stykke udstyr, der er kendt som en ”micro-comb.”

Udover micro-comben blev der ifølge BBC anvendt eksisterende teleinfrastruktur.

”Micro-combs tilbyder enorme muligheder for, at vi i fremtiden kan imødekomme verdens umættelige behov for båndbredde,” siger professor David fra Swinbrune University til BBC.

Kan styrke infrastrukturen

Selvom de enorme hastigheder, der blev opnået i forsøget, langt overgår behovet hos almindelige forbrugere i dag, så kan den bagvedliggende teknologi kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtidens informationssamfund.

Her kan teknologien være med til at styrke den generelle internetinfrastruktur og opfylde behovene i brancher med et særligt stort behov for båndbredde, lyder det ifølge BBC.

Bill Corcoran, der underviser i elektriske systemer og computersystemer på Monash University, påpeger over for BBC, at de nye forskningsresultater viser, at den fiberinfrastruktur, som gennem de seneste år er blevet udrullet i store dele af verden, også har potentiale til at kunne udgøre ryggraden i fremtidige kommunikationsnetværk.

”Og vi taler ikke bare om Netflix her. Den her data kan anvendes af selvkørende biler og fremtidige transportformer, og den kan bidrage inden for medicinalsektoren, uddannelsessektoren, finanssektoren og i e-handelsbranchen” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere