Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Wired Relations lander million-investering / Mange amerikanere tror at Bill Gates er involveret i corona / PS2 den største bestseller i konsol-verdenen

Wired Relations lander million-investering. Mange amerikanere tror at Bill Gates er involveret i corona. PS2 den største bestseller i konsol-verdenen. Kom til online-læge inden for et kvarter. Gyldendal relancerer online-encyklopædi. Computerworld-redaktionen vender i dag tilbage til kontoret

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing, der er i dag er sammensat af Dan Jensen.

Wired Relations lander million-investering

Det danske privacy-selskab Wired Relations lander et kapitaltilskud på fem millioner kroner, hvilket er stort nok til at sikre driften i de kommende to år, meddeler selskabet.

Hidtil er al finansiering til at opbygge selskabet med i dag 10 medarbejdere kommet fra de tre stiftere og ejere, Gilli Haraldsen, Bobby Nielsen og Anders Linemann, der alle indtil nu ikke har fået løn.

Kapitaltilførslen kommer fra en gruppe af investorer med den tidligere Apple-chef Erik Stannow i spidsen. Han indtræder nu som bestyrelsesformand.

De øvrige investorer tæller Kenneth Nielsen, digital direktør for apotekerkæden Dr.Max, samt it-profilen Claus Klein-Ipsen.

Wired Relations vil over de kommende uger ansætte yderligere fem medarbejdere.

Du kan læse mere om investeringsrunden i denne meddelese fra Wired Relations.

Mange amerikanere tror at Bill Gates er involveret i corona

Halvdelen af den højredrejede amerikanske tv-station Fox News’ seere og amerikanere, der stemmer på Trump, mener, at Bill Gates i al hemmelighed vil udnytte et kommende vaccinationsprogram - som han er med til at finansiere - mod corona-virussen til at implantere en mikrochip i folk, skriver ZDNet.

Denne chip vil han anvende til at spore folk, hedder det.

Ifølge undersøgelsen - der er foretaget af Yahoo News/YouGov - mener blot 26 procent af faste seere af Fox News og Trump-stemmere, at udsagnet er decideret løgn.

Til sammenligning mener 63 procent af amerikanere, der støtter Hillary Clinton, at udsagnet er løgn.

Konspirationsteoretikere har også tidligere kædet corona-virussen sammen med 5G.

Det kan du læse mere om her: Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus.

PS2 den største bestseller i konsol-verdenen

PlayStation 2 er verdenshistoriens største bestseller inden for spilkonsol-verdenen, konkluderer en ny optælling fra Learnbods.com.

Ifølge optællingen er der siden lanceringen i 2000 blevet solgt 157,7 millioner PS2-konsoller verden over.

På andenpladsen kommer Nintendo DS med 154,9 millioner solgte eksemplarer fulgt af Game Boy med 118,7 millioner solgte enheder.

På fjerdepladsen finder vi PlayStation 4 (109,9 millioner eksemplarer) fulgt af den første PlayStation (102,5 millioner eksemplarer).

Optællingen viser desuden, at Europa er Sonys største konsol-marked. Her er der blevet solgt i alt 55,3 millioner PS2-konsoller, 45,1 millioner PS4-konsoller.

Du kan læse mere om optællingen hos Learnbods.com her.

Kom til online-læge inden for et kvarter

Falck åbner for akut adgang til online-læge i tilfælde af akut sygdom, skriver Finans.

Ifølge avisen vil selskabet tilbyde kunder med en sundhedsforsikring, at de kan komme i kontakt med en læge via en app på telefonen i løbet af maksimalt et kvarter.

“Vi ser, at der er et stort behov for nemmere lægehjælp for en række danskere. Mange har svært ved at komme igennem til egen læge, har langt til lægen eller vil ikke udsætte sig selv for smitterisiko. Hos Falck kan vi være mere fleksible end den praktiserende læge, og vi kan tilbyde hurtig hjælp udenfor normale arbejdstider,« siger produktchef Bjarke Blöndal til avisen.

Gyldendal relancerer online-encyklopædi

Danskerne får nu adgang til online-encykopædien lex.dk, der er udviklet af Trap Danmark, Gyldendal og G.E.C. Gads Fond.

“Med lex.dk får alle i Danmark fri digital adgang til troværdig information i en løbende opdateret udgave af Den Store Danske, Trap Danmark og andre lignende dansksprogede opslagsværker;” lyder det fra Gyldendal.

Indholdet består blandt andet af indhold fra denstoredanske.dk, der imidlertid ikke er blevet opdateret siden 2017, men som ifølge Gyldendal “stadig er et af Danmarks mest brugte sites, når der søges viden.”

”Vores ambitioner er store: Vi vil skabe et kvalitetstilbud til både skoleelever, studerende og til alle andre, som søger viden om, hvordan verden hænger sammen”, meddeler Gyldendals direktør Morten Hesseldahl.

Du finder hele meddelelsen fra Gyldendal her.

Computerworld-redaktionen vender i dag tilbage til kontoret

Fra egen boldgade: Efter mange uger opdelt i diverse en-mands-satellit-redaktioner i de små hjem i og uden for København vender den samlede Computerworld-redaktion i dag tilbage til redaktions-lokalerne, der ligger i den københavnske forstad Herlev.

Herfra vil vi nu genoptage arbejdet med at skrive artikler til Computerworld.dk, Computerworlds trykte magasiner og samle os om de øvrige redaktionelle opgaver samt husets øvrige aktiviteter som kurser, vores mange events og konferencer og andre ting.

Som mange andre organisationer har også Computerworld lært noget af corona-krisen.

For vi har fundet ud af, at der har været mange positive ting ved at være opdelt i en række ‘hjemmekontorer’ - eksempelvis øget koncentration og mindre transporttid. Så nu vil vi prøve at finde et passende, ugentligt miks mellem at samles alle mand i redaktionens lokaler og sidde hjemme.

Det reflekterer chefredaktør Lars Jacobsen lidt over her: So long, kontor – jeg kommer aldrig tilbage (på samme måde).

Vi håber, at din organisation på samme måde forsøger at drage positive konklusioner af corona-krisen i en tid, hvor mange så småt begynder at vende tilbage til noget, der minder om tiden før krisen brød ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere