Stor vækst i salget af lynhurtige fiberforbindelser - steg med 30 procent i 2019

Der var rekordmange danskere, der i 2019 fik etableret lynhurtigt fibernet. Antallet af fiberabonnenter med en 100 mbit/s download steg med 30 procent.

Danskerne tog for alvor de hurtige fiberforbindelser til sig i 2019.

Antallet af fiberkunder med en forbindelse på over 100 mbit/s steg med 30 procent i løbet af 2019. Derved havde 103.000 flere kunder landet over fået fat i et fiberabonnenment i forhold til året forinden.

Det viser Energistyrelsens 'Telestatistik - andet halvår 2019', der netop er offentliggjort.

Udover selve fiberforbindelserne er antallet af danskere med internetforbindelser på over 100 mbit/s steget med 14 procent sidste år. Det betyder, at 42 procent af danske alle bredbåndsabonnenter i slutningen af 2019 har mindst 100 mbit/s i download.

Læs også: Massive investeringer i fiber og 5G hæver antallet af medarbejdere i telebranchen med 1.000 på et halvt år

Her udgør fiberabonnenter 77 procent af denne stining. Den resterende stigning er ligelidt fordelt mellem bredbånd via kabel-tv-nettet og LAN-forbindelserne i boligforeninger.

Bredbånd via tv-nettet er stadig den største kilde til hurtigt bredbånd, som udgør 44 procent, skriver Energistyrelsen.

Datatrafikken stiger støt
Danskernes up- og download via mobilnettet tog et stort skridt fremad i 2019.

Her steg trafikken med 33 procent sidste år til 898.000 TB, mens datatrafikken fra fastnet bredbånd steg 19 pct. til 6,9 millioner TB.

En gennemsnitlig husstand eller virksomhed med fastnet bredbåndsabonnement up- og downloadede i gennemsnit 205 GB om måneden i 2018 - dette tal steg til 243 GB i 2019.

Energistyrelsen tilføjer, at tallene for datatrafikken er indsamlet inden covid-19 ramte. Eventuelle stigninger som følge af pandemien kan derfor ikke læses af tallene.

Læs også: Danskerne siger nej til de hurtige internetforbindelser selv om de ligger lige ude i vejsiden: Nu skal udviklingen vendes

Styrelsen opgør ligeledes tallene for mobilabonnementer mellem maskiner, der er koblet til IoT-tjenester såsom automatiseret kommunikation, aflæsning af måledata til og fra biler, dankortterminaler og elmålere.

Antallet af abonnenter hertil har været stigende den senere årrække, og tog også et ryk frem i 2019, hvor antallet af M2M-abbonnenter steg med 11 procent fra 1.320.000 til 1.459.000 i 2019.

Antallet af mobilabbonnementer mellem maskiner er fordoblet siden 2012, fremgår det.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.