Artikel top billede

Stor vækst i salget af lynhurtige fiberforbindelser - steg med 30 procent i 2019

Der var rekordmange danskere, der i 2019 fik etableret lynhurtigt fibernet. Antallet af fiberabonnenter med en 100 mbit/s download steg med 30 procent.

Danskerne tog for alvor de hurtige fiberforbindelser til sig i 2019.

Antallet af fiberkunder med en forbindelse på over 100 mbit/s steg med 30 procent i løbet af 2019. Derved havde 103.000 flere kunder landet over fået fat i et fiberabonnenment i forhold til året forinden.

Det viser Energistyrelsens 'Telestatistik - andet halvår 2019', der netop er offentliggjort.

Udover selve fiberforbindelserne er antallet af danskere med internetforbindelser på over 100 mbit/s steget med 14 procent sidste år. Det betyder, at 42 procent af danske alle bredbåndsabonnenter i slutningen af 2019 har mindst 100 mbit/s i download.

Læs også: Massive investeringer i fiber og 5G hæver antallet af medarbejdere i telebranchen med 1.000 på et halvt år

Her udgør fiberabonnenter 77 procent af denne stining. Den resterende stigning er ligelidt fordelt mellem bredbånd via kabel-tv-nettet og LAN-forbindelserne i boligforeninger.

Bredbånd via tv-nettet er stadig den største kilde til hurtigt bredbånd, som udgør 44 procent, skriver Energistyrelsen.

Datatrafikken stiger støt

Danskernes up- og download via mobilnettet tog et stort skridt fremad i 2019.

Her steg trafikken med 33 procent sidste år til 898.000 TB, mens datatrafikken fra fastnet bredbånd steg 19 pct. til 6,9 millioner TB.

En gennemsnitlig husstand eller virksomhed med fastnet bredbåndsabonnement up- og downloadede i gennemsnit 205 GB om måneden i 2018 - dette tal steg til 243 GB i 2019.

Energistyrelsen tilføjer, at tallene for datatrafikken er indsamlet inden covid-19 ramte. Eventuelle stigninger som følge af pandemien kan derfor ikke læses af tallene.

Læs også: Danskerne siger nej til de hurtige internetforbindelser selv om de ligger lige ude i vejsiden: Nu skal udviklingen vendes

Styrelsen opgør ligeledes tallene for mobilabonnementer mellem maskiner, der er koblet til IoT-tjenester såsom automatiseret kommunikation, aflæsning af måledata til og fra biler, dankortterminaler og elmålere.

Antallet af abonnenter hertil har været stigende den senere årrække, og tog også et ryk frem i 2019, hvor antallet af M2M-abbonnenter steg med 11 procent fra 1.320.000 til 1.459.000 i 2019.

Antallet af mobilabbonnementer mellem maskiner er fordoblet siden 2012, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere