Artikel top billede

Stor vækst i salget af lynhurtige fiberforbindelser - steg med 30 procent i 2019

Der var rekordmange danskere, der i 2019 fik etableret lynhurtigt fibernet. Antallet af fiberabonnenter med en 100 mbit/s download steg med 30 procent.

Danskerne tog for alvor de hurtige fiberforbindelser til sig i 2019.

Antallet af fiberkunder med en forbindelse på over 100 mbit/s steg med 30 procent i løbet af 2019. Derved havde 103.000 flere kunder landet over fået fat i et fiberabonnenment i forhold til året forinden.

Det viser Energistyrelsens 'Telestatistik - andet halvår 2019', der netop er offentliggjort.

Udover selve fiberforbindelserne er antallet af danskere med internetforbindelser på over 100 mbit/s steget med 14 procent sidste år. Det betyder, at 42 procent af danske alle bredbåndsabonnenter i slutningen af 2019 har mindst 100 mbit/s i download.

Læs også: Massive investeringer i fiber og 5G hæver antallet af medarbejdere i telebranchen med 1.000 på et halvt år

Her udgør fiberabonnenter 77 procent af denne stining. Den resterende stigning er ligelidt fordelt mellem bredbånd via kabel-tv-nettet og LAN-forbindelserne i boligforeninger.

Bredbånd via tv-nettet er stadig den største kilde til hurtigt bredbånd, som udgør 44 procent, skriver Energistyrelsen.

Datatrafikken stiger støt

Danskernes up- og download via mobilnettet tog et stort skridt fremad i 2019.

Her steg trafikken med 33 procent sidste år til 898.000 TB, mens datatrafikken fra fastnet bredbånd steg 19 pct. til 6,9 millioner TB.

En gennemsnitlig husstand eller virksomhed med fastnet bredbåndsabonnement up- og downloadede i gennemsnit 205 GB om måneden i 2018 - dette tal steg til 243 GB i 2019.

Energistyrelsen tilføjer, at tallene for datatrafikken er indsamlet inden covid-19 ramte. Eventuelle stigninger som følge af pandemien kan derfor ikke læses af tallene.

Læs også: Danskerne siger nej til de hurtige internetforbindelser selv om de ligger lige ude i vejsiden: Nu skal udviklingen vendes

Styrelsen opgør ligeledes tallene for mobilabonnementer mellem maskiner, der er koblet til IoT-tjenester såsom automatiseret kommunikation, aflæsning af måledata til og fra biler, dankortterminaler og elmålere.

Antallet af abonnenter hertil har været stigende den senere årrække, og tog også et ryk frem i 2019, hvor antallet af M2M-abbonnenter steg med 11 procent fra 1.320.000 til 1.459.000 i 2019.

Antallet af mobilabbonnementer mellem maskiner er fordoblet siden 2012, fremgår det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere