Artikel top billede

Stor vækst i salget af lynhurtige fiberforbindelser - steg med 30 procent i 2019

Der var rekordmange danskere, der i 2019 fik etableret lynhurtigt fibernet. Antallet af fiberabonnenter med en 100 mbit/s download steg med 30 procent.

Danskerne tog for alvor de hurtige fiberforbindelser til sig i 2019.

Antallet af fiberkunder med en forbindelse på over 100 mbit/s steg med 30 procent i løbet af 2019. Derved havde 103.000 flere kunder landet over fået fat i et fiberabonnenment i forhold til året forinden.

Det viser Energistyrelsens 'Telestatistik - andet halvår 2019', der netop er offentliggjort.

Udover selve fiberforbindelserne er antallet af danskere med internetforbindelser på over 100 mbit/s steget med 14 procent sidste år. Det betyder, at 42 procent af danske alle bredbåndsabonnenter i slutningen af 2019 har mindst 100 mbit/s i download.

Læs også: Massive investeringer i fiber og 5G hæver antallet af medarbejdere i telebranchen med 1.000 på et halvt år

Her udgør fiberabonnenter 77 procent af denne stining. Den resterende stigning er ligelidt fordelt mellem bredbånd via kabel-tv-nettet og LAN-forbindelserne i boligforeninger.

Bredbånd via tv-nettet er stadig den største kilde til hurtigt bredbånd, som udgør 44 procent, skriver Energistyrelsen.

Datatrafikken stiger støt

Danskernes up- og download via mobilnettet tog et stort skridt fremad i 2019.

Her steg trafikken med 33 procent sidste år til 898.000 TB, mens datatrafikken fra fastnet bredbånd steg 19 pct. til 6,9 millioner TB.

En gennemsnitlig husstand eller virksomhed med fastnet bredbåndsabonnement up- og downloadede i gennemsnit 205 GB om måneden i 2018 - dette tal steg til 243 GB i 2019.

Energistyrelsen tilføjer, at tallene for datatrafikken er indsamlet inden covid-19 ramte. Eventuelle stigninger som følge af pandemien kan derfor ikke læses af tallene.

Læs også: Danskerne siger nej til de hurtige internetforbindelser selv om de ligger lige ude i vejsiden: Nu skal udviklingen vendes

Styrelsen opgør ligeledes tallene for mobilabonnementer mellem maskiner, der er koblet til IoT-tjenester såsom automatiseret kommunikation, aflæsning af måledata til og fra biler, dankortterminaler og elmålere.

Antallet af abonnenter hertil har været stigende den senere årrække, og tog også et ryk frem i 2019, hvor antallet af M2M-abbonnenter steg med 11 procent fra 1.320.000 til 1.459.000 i 2019.

Antallet af mobilabbonnementer mellem maskiner er fordoblet siden 2012, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.