Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom / Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform / Trump klar med dekret mod sociale medier.

Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom. Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform. Trump klar med dekret mod sociale medier. Telenor får adgang til Thy-Mors Energis Fibernet. Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing. Næste morgen-briefing lander i din postkasse på tirsdag. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom

It-sikkerhedsprofilen Ulf Munkedal bliver ny bestyrelsesformand for it-sikkerhedsselskabet Credocom med omkring 40 medarbejdere.

Det bliver hans tredje post som bestyrelsesformand for Ulf Munkedal, der også er bestyrelsesformand i wehowsky.com og Improsec.

Ulf Munkedal solgte i 2014 sikkerhedsfirmaet FortConsult til NCC for 35 millioner kroner og er i dag investor og business angel.

“Nogle af de helt store spillere på markedet er alt for reaktive, når det handler om it-sikkerhed. Credocom er født med sikkerhed i sig og kan udfordre selv de største med nye løsninger. Det vil jeg gerne være med til. Credocom har i mange år fokuseret på at blive ekstremt dygtig. Jeg vil gerne hjælpe dem med at blive bedre til at fortælle om det,” lyder planen fra Ulf Munkedal.

Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform

Mærsk-konkurrencen DP World hopper med på IBM og danske Mærsks blockchain-platform, Tradelens.

DP World driver 82 havne og er blandt verdens største havneoperatører og direkte konkurrent til Mærsks APM Terminals.

DP World meddeler, at integrationen med Tradelens vil øge effektiviteten markant ved at give tidlig gennemsigtighed i håndteringen af de hundredetusindevis af containere, der flyttes rundt af mange forskellige selskaber.

Blandt andet vil selskabet med blockchain meget tidligere kunne få overblik over præcis hvilke containere i hvilken størrelse, der er på vej hvorhen præcist hvornår. Det vil give mulighed for langt bedre ‘yard planning,” hedder det.

Du kan læse mere aftalen her.

Trump klar med dekret mod sociale medier

USA’s præsident Donald Trump har underskrevet en såkaldt ‘executive order’ rettet mod sociale medier, efter han blev rasende over, at Twitter forleden tilføjede en fakta-rettelse til en af hans mange posts på Twitter.

Med dekretet sigter Trump efter i højere grad at gøre de sociale medier ansvarlige, hvis de vurderes at begrænse brugernes ytringsfrihed ved eksempelvis at udelukke brugere eller slette posts.

Trump siger selv, at han med dekreret forsvarer ytringsfriheden og at Twitter er blevet til en ‘politisk aktivist’ med ‘politiske holdninger.’

Dekreter af denne type er gældende til de eventuelt omgøres. Og det er da også sandsynligt, at dekretet omgående vil blive prøvet i en domstol. ‘Men hvad bliver ikke det?” svarede Trump, da han blev forholdt dette på et pressemøde, skriver Wall Street Journal.

Trump er en af verdens største Twitter-profiler. Han har mere end 80 millioner følgere.

Telenor får adgang til Thy-Mors Energis Fibernet

Telenor får nu adgang til ThyM-Mors Energis Fibernet, der har adgang til 44.000 husstande.

En ny aftale mellem de to parter betyder, at Telenor nu vil kunne tilbyde de 44.000 husstande fiberbredbånd.

Aftalen kommer i kølvandet på en lignende aftale mellem Telenor og Norlys.

Thy-Mors Energi er en andelsforeningen ejet af de 44.000 andelshavere.

“Vi har i en længere periode arbejdet intensivt på at åbne fibernettet, og vi vil fortsat arbejde målrettet på at få endnu flere tjenesteudbydere på fibernettet,” meddeler foreningens direktør, Lars Peter Christiansen.

Selve løsningen skal leveres af OpenNet.

Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet

Omfanget af misbrug af betalingskort i Danmark er over de seneste tre år blevet omtrent halveret, viser en ny optælling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

I 2019 blev der således noteret blot 103 såkaldte misbrugstransaktioner for hver million transkationer med Dankort og Visa/Dankort i danske netbutikker.

De fleste af tilfældene finder sted i udenlandske netbutikker, o og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen peger på, at tallene viser, at det generelt er meget sikkert at bruge danske webbutikker.

Du kan læse mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?