Artikel top billede

Morgen-briefing: Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom / Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform / Trump klar med dekret mod sociale medier.

Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom. Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform. Trump klar med dekret mod sociale medier. Telenor får adgang til Thy-Mors Energis Fibernet. Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing. Næste morgen-briefing lander i din postkasse på tirsdag. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom

It-sikkerhedsprofilen Ulf Munkedal bliver ny bestyrelsesformand for it-sikkerhedsselskabet Credocom med omkring 40 medarbejdere.

Det bliver hans tredje post som bestyrelsesformand for Ulf Munkedal, der også er bestyrelsesformand i wehowsky.com og Improsec.

Ulf Munkedal solgte i 2014 sikkerhedsfirmaet FortConsult til NCC for 35 millioner kroner og er i dag investor og business angel.

“Nogle af de helt store spillere på markedet er alt for reaktive, når det handler om it-sikkerhed. Credocom er født med sikkerhed i sig og kan udfordre selv de største med nye løsninger. Det vil jeg gerne være med til. Credocom har i mange år fokuseret på at blive ekstremt dygtig. Jeg vil gerne hjælpe dem med at blive bedre til at fortælle om det,” lyder planen fra Ulf Munkedal.

Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform

Mærsk-konkurrencen DP World hopper med på IBM og danske Mærsks blockchain-platform, Tradelens.

DP World driver 82 havne og er blandt verdens største havneoperatører og direkte konkurrent til Mærsks APM Terminals.

DP World meddeler, at integrationen med Tradelens vil øge effektiviteten markant ved at give tidlig gennemsigtighed i håndteringen af de hundredetusindevis af containere, der flyttes rundt af mange forskellige selskaber.

Blandt andet vil selskabet med blockchain meget tidligere kunne få overblik over præcis hvilke containere i hvilken størrelse, der er på vej hvorhen præcist hvornår. Det vil give mulighed for langt bedre ‘yard planning,” hedder det.

Du kan læse mere aftalen her.

Trump klar med dekret mod sociale medier

USA’s præsident Donald Trump har underskrevet en såkaldt ‘executive order’ rettet mod sociale medier, efter han blev rasende over, at Twitter forleden tilføjede en fakta-rettelse til en af hans mange posts på Twitter.

Med dekretet sigter Trump efter i højere grad at gøre de sociale medier ansvarlige, hvis de vurderes at begrænse brugernes ytringsfrihed ved eksempelvis at udelukke brugere eller slette posts.

Trump siger selv, at han med dekreret forsvarer ytringsfriheden og at Twitter er blevet til en ‘politisk aktivist’ med ‘politiske holdninger.’

Dekreter af denne type er gældende til de eventuelt omgøres. Og det er da også sandsynligt, at dekretet omgående vil blive prøvet i en domstol. ‘Men hvad bliver ikke det?” svarede Trump, da han blev forholdt dette på et pressemøde, skriver Wall Street Journal.

Trump er en af verdens største Twitter-profiler. Han har mere end 80 millioner følgere.

Telenor får adgang til Thy-Mors Energis Fibernet

Telenor får nu adgang til ThyM-Mors Energis Fibernet, der har adgang til 44.000 husstande.

En ny aftale mellem de to parter betyder, at Telenor nu vil kunne tilbyde de 44.000 husstande fiberbredbånd.

Aftalen kommer i kølvandet på en lignende aftale mellem Telenor og Norlys.

Thy-Mors Energi er en andelsforeningen ejet af de 44.000 andelshavere.

“Vi har i en længere periode arbejdet intensivt på at åbne fibernettet, og vi vil fortsat arbejde målrettet på at få endnu flere tjenesteudbydere på fibernettet,” meddeler foreningens direktør, Lars Peter Christiansen.

Selve løsningen skal leveres af OpenNet.

Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet

Omfanget af misbrug af betalingskort i Danmark er over de seneste tre år blevet omtrent halveret, viser en ny optælling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

I 2019 blev der således noteret blot 103 såkaldte misbrugstransaktioner for hver million transkationer med Dankort og Visa/Dankort i danske netbutikker.

De fleste af tilfældene finder sted i udenlandske netbutikker, o og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen peger på, at tallene viser, at det generelt er meget sikkert at bruge danske webbutikker.

Du kan læse mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.