Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Indisk tech-kæmpe sælger aktier for 750 millioner dollar / Too Good To Go lander nyt millionunderskud / Zuckerberg opfordres til strengere retningslinjer

Indisk tech-kæmpe sælger aktier for 750 millioner dollar. Too Good To Go lander nyt millionunderskud. Antallet af konkurser er stabilt viser nye tal. Zuckerberg opfordres til strengere retningslinjer. Reddit-medstifter trækker sig fra bestyrelse i kampen mod racisme.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Det er i dag mandag 8. juni, og tredje fase af genåbningen af Danmark er trådt i kraft. Fitnesscentre, svømmehaller, legelande samt indendørs idræts- og foreningsliv kan nu slå dørene op igen.

Her får du de hurtige it-nyheder.

Lad os komme i gang.

Indisk tech-kæmpe sælger aktier for 750 millioner dollar

Mobil- og internetselskabet Reliance Jio Platforms, Indiens største og verdens tredjestørste netværks-operatør, har solgt lidt over en procent af virksomheden til Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) for 750 millioner dollar.

Det skriver Techcrunch.

Det er kun en måneds tid siden, at Facebook og en række store amerikanske kapitalfonde besluttede at satse på den indiske platform.

Facebook købte 9,99 procent af Reliance Jio Platforms for 5,7 milliarder dollar.

Samlet har det indiske teleselskab sikret sig investeringer på 13 milliarder dollars ved at sælge tæt på 20 procent af virksomheden.

Selskabet har i dag nået en værdi på omkring 430 milliarder kroner og er godt på vej mod at blive verdens næste helt store tech-gigant.

Det kan du læse mere om her: Indiens rigeste mand vil bygge verdens næste tech-gigant på størrelse med Google og Amazon

Too Good To Go lander nyt millionunderskud

Den danske madspilds-app Too Good To Go, der ledes af Endomondo-stifter Mette Lykke, kommer ud af 2019 med en negativ bundlinje på næsten 50 millioner kroner.

Too Good To Go har siden 2015, hvor det blev stiftet, hvert år kommet ud med millionunderskud.

Selskabet, som Preben Damgaard tidligere har investeret i, opgiver ikke omsætningen, men resultatet er ifølge selskabets ledelse som forventet.

I korte træk fungerer appen ved, at brugerne for en nedsat pris kan købe overskydende mad kort før caféer og restauranters lukketid.

Restauranterne og caféerne stiller måltiderne til rådighed i appen, hvor brugerne så booker og betaler for maden, inden den afhentes.

Antallet af konkurser er stabilt viser nye tal

På trods af coronakrisen har der endnu ikke været nogen markant stigning i antallet af begærede og erklærede konkurser i dansker virksomheder

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Finans.

Ifølge Danmarks Statistik er konkursstatistikken dog stadig i maj underrapporteret, og det er derfor for tidligt at fastlægge hvor mange virksomheder, der egentlig er gået konkurs under coronakrisen.

Hos Dansk Erhverv forbereder man sig dog på, at der vil komme en stigning i antallet over de næste par måneder.

"Selv om dagens lave konkurstal naturligvis er rigtig positivt, så er jeg fortsat meget bekymret for at en ny stor konkursbølge kan ramme hen over sommeren," lyder det fra Tore Stramer, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv, i en kommentar til Finans.

Zuckerberg opfordres til strengere retningslinjer

I et brev til Facebooks direktør og stifter Mark Zuckerberg opfordrer 143 forskere til at indføre strengere retningslinjer for misinformation og skadelige udtalelser på Facebook.

Det skriver The Guardian.

De mange forskere henviser blandt andet til opslag fra USA's præsident Donald Trump, som de mener er med til at sprede misinformation og er skadelige.

Forskerne er alle støttet økonomisk af Mark Zuckerberg, og deres opfordring kommer i forlængelse af, at sociale medier som Twitter og Snapchat har skredet ind og sat labels på flere af præsidentens beskeder samt fjernet promoveringen af Donald Trumps profil.

Også en række tidligere Facebook-ansatte har været ude og kritisere Facebooks manglende handling af flere af den amerikanske præsident Donald Trumps opslag.

Fredag offentliggjorde Mark Zuckerberg, at han vil gennemgå Facebooks retningslinjer i den nærmeste fremtid.

Reddit-medstifter trækker sig fra bestyrelse i kampen mod racisme

Medstifter og tidligere CEO hos internetforummet Reddit, Alexis Ohanian, trækker sig fra Reddits bestyrelse.

Det oplyser han via Twitter, hvor han gør det klart, at han ønsker, at en sort person bliver hans afløser.

Han vil desuden bruge den fremtidige indtjening fra sine aktier i selskabet på at investere i det sorte community, lyder det. Det kan løbe op i omkring 50 millioner dollars, vurderer kilder over for Techcrunch.

Reddit har tidligere været kritiseret for at lægge platform til had og racisme.